Blogolj!

Botka László tollak miatt ékeskedik?

Kecskés István

Egészen érdekes tényre derült fény egy MSZP-s szavazással kapcsolatban – nem kevesebbet állítanak, mint azt, hogy Botka László csalt, amikor miniszterelnök-jelöltnek választották a szocialisták. 

De még milyen erős!

Mert ugye Botka László a szavazók 96 százalékának a támogatását élvezte, amikor a baloldali törpepárt, arra illetékes tagjai voksoltak a listavezető személyéről. A helyzet nem volt túl bonyolult, hiszen a szegedi polgármester volt az egyetlen jelölt a posztra, vagyis egyből kellett kiválasztani, hogy ki legyen az a szerencsés (na hiszen…!), aki jövő tavaszig elhiszi magáról, akár még kormányfő is lehet.

Szóval, mivel a szavazás úgy működött, mint az MSZP elődpártjában, vagyis az MSZMP-ben, ahol ugye aztán végképp egyből kellett választani, olyan egyszerűvé tették a voksolás menetét, hogy még a régi elvtársak is megértsék. Aki támogatta Botkát, az üresen hagyta a papírt, aki nem annak át kellett húzni a nevét. Ilyenkor illik odakészíteni egy tollat a szavazónak, hogy élhessen  demokratikus jogával és ha úgy ítéli meg a helyzetet, akkor kisatírozhassa a nevet. Nos erről az apróságról, a hvg.hu cikke szerint megfeledkeztek a szocialisták, így aki ellenezte Botka jelöltségét, annak a hivatalos személyektől kellett íróeszközt kérnie. 

Ezzel azért alaposan sérült a szavazás titkossága, hiszen mindenkiről tudhatják, hogy milyen álláspontra helyezkedett. 

Ilyen a demokrácia Botkáéknál. A kerítés lebontása mellett ez is várna ránk, ha véletlenül… Ne is fejezzük be a gondolatot, jövőre több jelölt lesz és még tollat is készítenek majd oda a szavazólap mellé. 

http://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/40776/pics/lead_800x600.jpg
Botka László,MSZP,Szeged
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?