Blogolj!

Bayer-kávé 4. - a biodíszletből lett botránypolitikus

Elvileg zöldpárti képviselő, de ma már leginkább főállású botránypolitikus. Amióta hiányzik mellőle Schiffer András intellektusa, úgy viselkedik, mint egy elszabadult hajóágyú. Az elefánt a porcelánboltban hasonlatot, csak női mivolta miatt mellőztük…

Szél Bernadett a munkaeszközeivel?

Az internet mindent tudó enciklopédiája szerint 1977-ben született Pécsett. Középiskolába azonban már nem a Mecsekalján járt, hanem Zalaegerszegen, diplomát pedig a Közgázon szerzett, sőt, még a doktori címet is megszerezte! Azaz, nem egy Kunhalmi Ágnes féle szellemi színt, legalábbis papíron.

Szülővárosától messze szakadva, Magyarország leggazdagabb településén, Budakeszin él 2002 óta a férjével és két kislányával.

Mielőtt politikusi pályára lépett, dolgozott cigimultinál és a KSH-nál. És volt fiatal kutató is különféle, nem részletezett nemzetközi projektnél.

Hogy nem idegen számára a közélet, azt már akkor jelezte, amikor 2002  márciusától júniuság a Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület emberi jogi szervezetnek volt a programvezetője.

A Humanista mozgalomból nyergelt át a 2010-es választások előtt az LMP-be jó érzékkel, mert bár nem lett azonnal képviselő, 2012-ben Kaufer Virág helyett végül gyorsan a Parlamentben találta magát.

Még magasabbra ívelt a csillaga, amikor alig egy évre rá, már a pártja társelnöke lett. Mert hát egy magára valamit is adó pár százalékos pártban kötelezően van férfi és női társelnök, akkor is, ha nincs mindkét posztra egy-egy alkalmas egyén. Ezért aztán, ameddig Schiffer András vitte az LMP-t, addig a társelnöknek megválasztott Szél Bernadett jobbára a csinos biodíszlet szerepét töltötte be a minden színtéren.

Amióta viszont nincs mellette Schiffer, nincs aki visszafogja és rászóljon, hogy Detti ülj le, mert égő vagy.

Így hát Bernadett kontrollálatlan ámokfutást folytathat: két, Pakssal kapcsolatos bukott népszavazási kezdeményezés között tüntetési performanszokat szervez a Parlamentbe. Hol ő maga álldogál plakátemberként az ülésteremben különféle molinókkal, hol tüntetőket csempész be az Országházba.

És persze följelent. Most éppen Bayer Zsoltot, mert csúf rossz nagyfiú, aki bántja a sok jóravaló kis civilkét. Igaz, valahogy nagyon egyoldalú Szél Bernadett érzékenysége. A rendőrök megölésére vagy Bayer lámpavasra húzására szóló nyilvános felszólítás nem érte el az egyébként hiperérzékeny hölgy ingerküszöbét… Talán egy jó erős kávé segít neki abban, hogy fölébredjen ebből a fura, "félig hall - félig lát" csipkerózsika álomból!

 

 

 

1
http://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/38221/pics/lead_800x600.jpeg
Bayer Zsolt,Bayer-kávé,lmp,szél bernadett
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Morgómedve 2017-05-15 11:49:30
Alkatilag ok., emberileg kevésbé...
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?