Blogolj!

Európa biztonságosabb, mint harminc éve? Szavazás!

Kecskés István

A terrorfenyegetettség mértéke meredeken zuhan az index és a BBC szerint. Igen, jól értik az idézett gondolatot: elkezdték bizonygatni azt, hogy Európa biztonságosabb hely, mint volt korábban. Mindezt még adatokkal is alá akarják támasztani. 

Vonatkoztassunk el attól a kétségtelen ténytől, hogy egyetlen áldozat is sok, több annál, mint amennyit épeszű ember elfogadhatna, de azt elkezdeni magyarázni, hogy Európa jelenleg biztonságosabb hely, mint volt mondjuk harmincöt évvel ezelőtt az már kész téboly. Értem én a statisztikai adatokat, hogy a Lockerbee merényletben 270-en haltak meg 1988-ban és azt is, hogy a hetvenes években egy-egy terrortámadásban sokan haltak meg, de akkor sem értem a BBC és az index motivációját. 

Stockholm, 2017. április 7.

Azt akarják elmagyarázni, hogy most amikor lényegében mindennapossá váltak a merényletek jobb, mint amikor ritkábban, de nagyobb áldozati aránnyal dolgoztak a terroristák? Mert azért a biztonságérzet egy fokkal rosszabb, mint volt harminc éve. Az emberek ma óvatosabban kénytelen sétálni az európai nagyvárosokban, mint harminc évvel ezelőtt, mert nem tudják mikor és honnan érkezik az aktuális elmebeteg az autójával. 

És tegyük hozzá, hogy ma – igaz nem Európában, de az indíttatás hasonló, mint volt Stockholmban, Berlinben, Londonban, Párizsban és még sorolhatnám –, amikor Egyiptomban minimum 35 keresztény veszítette életét két robbantás következtében. 

Nézzük, ki mit gondol a biztonsági helyzetről. 

Európa biztonságosabb, mint harminc éve?

Szavazok
http://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/37025/pics/lead_800x600.jpg
bbc,Európa,index,Terrorizmus
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?