Blogolj!

A pénz és a garancia jó volt, de meghívás nem járt érte

Kecskés István

A Duna Aréna kulcsát kedden nagy pompa közepette vette át Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok úszónő. A Dagályon épült új uszoda csodás lett és ez lesz majd a 2017-es vizes világbajnokság fő helyszíne is. Készült az eseményről rengeteg kép, de valami fura akadt a fotókon.

Ott volt ugye Hosszú Katinka – nyilván hiszen ő vette át a kulcsot –, valamint Gyurta Dániel, Cseh László és még sok kiváló úszó. Így is kell, hiszen nekik épült és reményeink szerint ők nyernek majd világbajnoki címet nyáron hazai pályán Magyarországnak. Aztán ugye ott volt Tarlós István főpolgármester, aki a házigazda Budapest vezetőjeként érthetően szintén főszerepet kapott, de megjelent a rendezvényen Tóth József Angyalföld polgármestere is, ez is logikus, mert az új uszoda az ő kerületében van. Persze meghívót kapott több korábbi úszó is.

Fotó: fina-budapest.com

Az már kicsit fura, hogy ott pávázott a nagyok mellett Gyárfás Tamás, az úszó szövetség nem olyan régen leváltott elnöke. Hogy ott volt az még belefér, de hogy mit keresett a "főemberek" között az más kérdés. Nyilván jönnek az érvek, hogy a FINA, meg a múlt, meg amúgy is. Akkor is zavaró látni a múltat egy olyan képen, amely arról szól, hogy a jövő kap egy új uszodát.

Nézi az ember az eseményen készült fotókat és megállapítja, hogy valaki hiányzik. Bizony. A kormányból senki sem jelent meg az eseményen. Nem azért, mert nem akart, hanem – kormányközeli forrásaink elmondása szerint –, azért mert senkit sem hívtak.

Pedig…

Eleve ott lett volna a miniszterelnök, aki elég sokat tett azért, hogy hazánkban vizes világbajnokság lehessen. Orbán Viktor kabinetje végig a pályázat és a beruházás mellett állt, garanciát vállalt a rendezésre is. Ehhez képes sem a kormányfő, sem egy miniszter, de még egy államtitkár sem volt ott az eseményen.

Pedig…

Szabó Tünde sportállamtitkárnak talán nem lett volna nehéz helyet szorítani a pulpituson. Egyrészt azért, mert csinos és Kovács Ágnessel eleve emelte volna az esemény fényét. Megaztán, ha az emlékeim nem csalnak nem is olyan régen még ő volt az úszószövetség főtitkára. És halványan dereng arról is valami, mintha láttam volna úszni. Valóban! Olimpiai, világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes. Most meg államtitkár. De nem volt ott az uszoda bemutatásán.

Aznap a mongol sportminiszterrel tárgyalt, ám nem ezért nem volt ott a Duna Arénában. Ha hívták volna, akkor legfeljebb elvitte volna magával a vendéget, hogy neki is eldicsekedjen az új budapesti sportlétesítménnyel.

Persze csak olyan helyre és olyan rendezvényre lehet elmenni, ahova az embert hívják.

http://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/34222/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?