Blogolj!

Visszavonták az olimpiai pályázatot


Nem lesz 2024-ben olimpia Budapesten. Budapest visszavonja a pályázatát, így már csak az eddig is sokkal esélyesebb Párisz és Los Angeles versenyez a játékok lebonyolításának jogáért. Nálunk az olimpia mellett népszavazás sem lesz, hiszen ez már okafogyottá vált. Kár. Nemcsak az olimpiáért. 

"Visszalép Magyarország a budapesti olimpiai pályázattól - értesült az M1 aktuális csatorna szerdán. Az M1 információi szerint a miniszterelnök, a főpolgármester és a MOB vezetőjének találkozóján az a közös elhatározás született, hogy Magyarország visszalép, mert a pályázat súlyos presztízsveszteség lenne az országnak. A döntés oka, hogy Magyarország nem tarthat fenn elhúzódó, vereségre ítélt pályázatot. Ezért a tárgyaló felek arra jutottak, hogy csak az lehet a felelős döntés, ha a főváros és a MOB visszalép a pályázattól - értesült az M1." – írta valamivel fél nyolc után az MTI. 

Aztán a hírügynökség kiadta a Fidesz, a kormány és a főváros ezzel egybecsengő véleményét is, vagyis hivatalossá vált: nem lesz olimpia 2024-ben Budapesten. 

Nem örülök. 

Kicsit sem. Mint sportot kedvelő ember és mint magyar állampolgár is elkeseredtem, hogy elúszott ez a lehetőség. Bevallom nem is értem, hogy miért így kellett elbukni? Ha már veszíteni kellett, akkor miért nem lehetett állva meghalni? Mert azt tudjuk, hogy Párizs és Los Angeles ellen nem sok esélye lett volna a magyar fővárosnak, de azért abban hiszek, hogy a Momentum Mozgalom ellen lett volna sansza a kormánynak, a fővárosnak, vagy éppen a magyar szavazóknak. 

Ha meg győztek volna az olimpia támogatói a népszavazáson – csak azért, nem azt írom, hogy győztünk volna, mert vidéki vagyok, a Momentum egyik vezetője szerint ugye egy paraszt... –, akkor sem történt volna semmi. Ez a demokrácia. Ezt akartuk. Megkaptuk, csak most nem éltünk vele. 

1
http://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/34182/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
József 2017-02-23 13:51:30
Egy nemzet álma semmisült meg, meg az én álmom is. Mikor bejelentették, hogy megpályázzuk a rendezést elkezdtem készülni az Olimpiára minden reggel 20 percet tornázom. Csipő protézis miatt nem tudok futni.
(85 éves vagyok). Életemben eddig csak egy embert gyűlöltem: Károlyi Mihályt a Trianonért. (Valószinü lett volna de nem ekkora (népszavazás)). De most a második ember momentum főnökét nemcsak gyűlölöm, de meg is átkozom, élete ne legyen nyugodt mert nem tudhatja mikor fog rajta az átkom!! (Volt egy bátyám bizonyos okokért megátkozott egy politikust röviddel utána "beleugrott" Ozdon a forro vasba még a 60-as években. (valami Marjai? nevü) Utána bátyám egy rossz szót nem mondott senkire mert annyira szégyellte magát. Tehát jó, hathatós családból származom!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?