Blogolj!

Hivatalos: silány nyugati termékeket kapunk

Volt egy ilyen pletyka eddig is, de azt hittük városi legenda. Arról szólt minden, hogy a multik silányabb termékeket adnak nekünk ide Európa közép-keleti részére, mint amilyet otthon terjesztenek. Amit pedig mi kapunk, az kicsit savanyú, kicsit sárga, de a miénk. A probléma az, hogy nagyjából ugyanannyit fizetünk ki érte, mint a tőlünk nyugatabbra élők. 

Fura ez az egész. Mert ugye például a nyuszis kakaó finom, a piros-fehér kóla – nem az RC – sem rossz, a mosószer is elvégzi a dolgát a gépben, de lassan hivatalossá válik, hogy amit mi kapunk a multiktól az nem annyira finom és nem annyira hatékony, mint a határainkon túl. Ezt már hazai hatósági vizsgálatok is igazolják – írja a Magyar Idők. A Földművelésügyi Minisztérium tájékoztatás szerint hazánkban is volt ilyen vizsgálat. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) is összehasonlított 24 terméket, a csokik nagyjából rendben vannak, de például az osztrák Nutella jobb, mint a hazai boltokban kaphatók. És akkor ott van a Coca-Cola, ami Nyugaton egyértelműen más ízvilággal rendelkezik, mint itthon. A Nequick kakaópor itthon pedig inkább édes, mint kakaósabb. Aztán vizsgálták a pudingokat és a levesporokat is – utóbbi esetében olyan jelentős különbségeket találtak, mintha nem is ugyanolyan termékekről lett volna szó. 

A felmérések eredményei miatt összefogást sürgetnek a szakemberek. Ennél azonban jobban érdekel, hogy mi mehet a gyárban. Elhangzik az a mondat, hogy a keletieknek ez így is jó lesz? Mi az, amit mi nem kapunk meg, az osztrákok meg igen? Mert erősen úgy tűnik, hogy a multiknál a mi pénzünk, sőt mi magunk is kevesebbet érünk. 

1
http://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/33929/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Rozalia 2017-02-17 08:43:35
Nagyon szomorú.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?