Blogolj!

Botka lyukból bolond szél fúj

Dübörög a roadshow, Botka László az MSZP miniszterelnök-jelöltje végigdübörög a baloldalon, hogy mindenkinek jól megmondja, ő az egyetlen és legcsodásabb választás arra, hogy megmérkőzzön a kormányfői posztért folytatott meccsen. A győzködést az LMP-vel kezdi, de tekintve Botka eddigi kommunikációját biztosak lehetünk benne, hogy nem lesz könnyű dolga. Persze nem kellett volna zöldségeket beszélni az ökopárttal kapcsolatban. 

Az a helyzet, hogy Botka László és haverjai az elmúlt években olyanokat vágtak oda az LMP szegedi képviselőinek, hogy a fal adta a másikat. A szegedma.hu oldal egészen szép gyűjteményt szedett össze abból, hogy mi mindent mondtak a szegedi szocik az LMP mozgalmistáira. 

Botka László és kabinetjének visszatérő gondolata és szófordulata volt a helyi politikai életben és a közgyűléseken, hogy az LMP-t át kellene nevezni LÉSZ-nek (vagy LÉP-nek), azaz “Lehet Ész Nélkül Politizálni”-nak. 2011. június 28-án a polgármester sajtófőnöke “LMP Szegeden: L.É.P. – avagy Lehet Ész Nélkül Politizálni? címmel adott ki sajtóközleményt. 2012. június 22-én a polgármester szúrta oda egy vita hevében: “Megérett a helyzet, hogy Szegeden az LMP-t LÉSZ-re módosítsák, ez a lehet ész nélkül politizálni”. A 2013. február 22-i ülésen is azt vágta az LMP fejéhez: “Többször említette már az elmúlt három évben és javasolja a helyi pártszervezetnek, hogy az LMP helyett a LÉSZ nevet vegyék fel, a Lehet Ész Nélkül Politizálni, mert amit most és az elmúlt időszakban is művelnek, azt így lehet összefoglalni”. 2015. február 13-án ugyancsak megismételte ezt a véleményét az LMP-vel kapcsolatban: “Lehet más a politika, bár inkább lehet ész nélkül politizálni, javasolja, hogy a párt nevezze át magát” – erről az epizódról még az országos sajtó is beszámolt.

Az LMP által meghatározott és képviselt politikai iránnyal, stratégiával (ti. szembenállás mind a klasszikus jobb-, mind a baloldallal, azaz a 2010 előtti pártokkal – a szerk.)kapcsolatosan is súlyos bírálatokat fogalmazott meg a szegedi közgyűléseken Botka László. 2011. november 25-én úgy fogalmazott: “Az LMP, akinek van véleménye mindenről, de általában nem ért vele egyet”, majd ezt megismételte 2012. szeptember 28-án is: “Ebből csak egy dologra tud következtetni, hogy az LMP-nek megint van véleménye, csak nem ért vele egyet”. 2015. május 8-án pedig még ennél is tovább ment: “[A hőszolgáltató ügyében] különlegesen nevetséges, hogy az LMP mindig középre pozicionálja magát, az LMP véleménye szerint a jobboldal és a baloldal is tévedhet. Az LMP mindig az út közepén áll, ezt a politikát folytatják, csakhogy az út közepén csupán szaggatott fehér vonal és döglött macska van, és ez Szegeden is kiderül.” 2014. június 27-én pedig azt mondta: “Többek között az a baj az LMP-vel, hogy soha nem a városról – egyébként az országról sem – van véleménye, hanem a többi politikai erőről”.

Vagyis a Botka lyukból, bolond szél fújt. Innen szép a győzelem. 

http://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/33902/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?