Blogolj!

A Magyar Nemzet szerint a románok jobbak a magyaroknál

Vannak azok a reggelek, amikor nem kell a kávé, elég csak elolvasni egy cikket mondjuk a Magyar Nemzet Online kiadásában és azonnal beindul a nap. Ilyen ez a mai is. Idézem Lukács Csaba irásának lényegi részét. 

Most, hogy gyakorlatilag minden este hatalmas tüntetések vannak Románia nagyvárosaiban, nagyon érdekes gondolatkísérletre adódik alkalom, elmerengve a román és a magyar néplélek közti különbségeken. Miközben sok esetben lesajnáljuk a keleti szomszédot, úgy tűnik, arrafelé sokkal egészségesebb a lakosság igazságérzete.

Mi van? Egy magyar ember, ráadásul egy erdélyi születésű magyar ember, a magyarok fölé helyezi a románokat, mert a keleti szomszédunknál előbb kezdenek tüntetni, mint nálunk. 

Beszarás. 

Persze az egész cikk arra megy ki, hogy bizonygassa, nálunk az embereket nem zavarja már semmi. Ez már csak azért sem igaz, mert Lukács Csabát ma reggel biztos sokan küldték el gondolatban melegebb éghajlatra. 

Vonatkoztassunk el a magyar néplélek azon tulajdonságától, hogy semmiféle összevetésben nem helyezzük magunk fölé a románokat és beszéljünk pusztán az elvekről. Arról, hogy milyen beteg elme képes összehasonlítani két nemzetet ilyen szemszögből. Nem akarok durván fogalmazni, nem akarom azt mondani, hogy a szerző rasszista és gyűlöli a saját nemzetét, mert ez nem biztos, hogy igaz. 

Egyszerű szombat reggeli bosszantásról, a jelenleg regnáló politikai elit, minden eszközt megragadó izélgetéséről van szó. Az egykor szebb napokat megélt Magyar Nemzet ma már ott tart, hogy csak a kormány megtámadása a fontos. Ráadásul úgy, hogy nem a politikusoknak, hanem az egész magyar nemzetnek szól be. 

Íme az írás utolsó mondata: 

Ami pedig minket illet: a magyar társadalomnak, civil világnak immár Bukaresttől is van mit tanulnia.

Gondoljunk a kisebbségi jogokra, vagy idézzük magunk elé a magyarokat ért románia támadásokat, netán keressük elő az emlékeinkből azokat az eseteket, amikor román politikus hadat üzent hazánknak. 

Nem. Nem akarunk Bukaresttől tanulni. 

Teszem hozzá a bukaresti tüntetésekkel kapcsolatban néhány napja az a hír jött, hogy erőszakba fulladtak a demonstrációk. Pláne nincs mit tanulni keletről. 

1
http://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/33650/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Rozalia 2017-02-05 16:36:16
Sic..........
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?