Blogolj!

Gyurcsány Ferenc volt Putyin pulija


Gyurcsány Ferenc szerint Orbán Viktor lett Vlagyimir Putyin pincsije.

Fura.

Kicsit olyan ez, mint a gyerekmondóka, vagyis aki mondja másra...

Mert ugye élénk még az emlék, amikor az országot, amúgy kiárusító Gyurcsány Ferenc széles nyelvcsapásokkal fogadta az oroszok első emberét és gyorsan adott is neki ajándékba egy pulit. Nem sokkal azután, hogy a szocialisták közgyűlésén elénekelte elvbarátaival az internacionálét. Némi undorral persze, de eldalolta a mozgalmi éneket.

Tette mindezt abban az időszakban, amikor a szó legszorosabb értelmében behódolt a fél világnak, amikor valóban aláfeküdt mindenkinek, aki szembejött és esetlegesen adott némi hitelt az országnak. Ráadásul annak a pártnak a vezetőjeként, amely az MSZMP gyökereiből fakadt, amely nem volt más, mint a Szovjetunió csatlósa. Nem a demokratikus és a munkáspárt szerint kapitalistának tartott Oroszországé, hanem egy diktatúráé.

Egy dolog biztos. Gyurcsány Ferenccel ellentétben Orbán Viktor nem lett Putyin pincsije, hanem felfogfa az ország érdekeit tárgyalt a világ egyik vezető hatalmának elnökével. Partnerként. Ráadásul Putyinon is az látszott, hogy egyenlő félként egyeztetett a magyar miniszterelnökkel.

Az sem nagyon lehet kérdés, hogy Magyarországnak jóban kell lennie Oroszországgal és az Egyesült Államokkal is. Most mindkettőre kiváló esély van. Olyan sansz ez, amit Gyurcsány meg sem tudott közelíteni, mert ő maga volt a puli, amit átadott Putyinnak.

http://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/33631/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?