Blogolj!

Szegeden meg kell újulni a jobboldalnak

Szegeden járt Orbán Viktor miniszterelnök, aki találkozott Botka László polgármesterrel, s alá is írt egy megállapodást, amelyenk köszönhetően a Napfény városa is jelentős fejlődésen mehet keresztül. Orbán Viktor a látogatása alkalmával interjút adott a szegedma.hu oldalnak, s arról is beszélt, hogy a helyi Fidesz-t meg kell újítani. 

Korábban is születtek már nagyszabású, Szeged érdekeit szolgáló kormánydöntések. Ezeket újra elővettük, leporoltuk, és megnéztük, hol tartunk a végrehajtásukban, és milyen új fejlesztési területeket kell kijelölnünk. Az előkészítő csapatok által kidolgozott tárgyalási anyagot hétfőn közel háromórás tárgyalás keretében áttekintettük, majd véglegesítettük a polgármester úrral közösen, ezután írhattuk alá ünnepélyesen a kormány által támogatott helyi beruházásokról szóló szerződést.

Nyilatkozta Orbán Viktor a portálnak. A Modern Városok Program keretében jelentős támogatásra és előrelépésre számíthatnak a szegediek. Pedig korábban a baloldali polgármester Botka László erőteljesen ostorozta a kormányt, illetve a miniszterelnököt is. Ezzel kapcsolatban Orbán Viktor a következőket mondta. 

A polgármester úr is jól tudja, hogy a parlamenti és a városvezetői mandátumok végesek. Sem örökös polgármester, sem örökös miniszterelnök nincsen. Mi mindannyian a mulandóságot képviseljük, azok viszont, akiket szolgálunk, a nemzetet, egy város közösségét, az örökkévalóságot. Szeged több száz éves múlttal bír, Magyarország ezeregyszáz éves történelemmel büszkélkedhet itt a Kárpát-medencében, és az ember tekintettel van ezekre a tényekre akkor is, amikor olyan magas tisztségeket foglal el, mint egy megyei jogú város polgármestersége vagy éppen a miniszterelnökség. Éppen ezért örömmel mondhatom, hétfői megbeszélésünk teljesen mellőzte a pártpolitikai kérdéseket, kizárólag azt néztük, mi szolgálná az itt élők érdekét, és abban hogyan tudna együttműködni a kormány és az önkormányzat. Jelentem, sikerült megtalálnunk ennek módjait, aminek gyümölcse az 50-70 milliárd forintos, kormány által támogatott szegedi beruházáscsomag. Úgy gondolom, ez jól tükrözi azt a 2010-ben megfogalmazott szándékunkat, hogy a kétharmaddal a háromharmadot képviseljük.

Szeged azon kevés városok egyike, amelyben nem kormánypárti, vagy független polgármester irányít, hanem a baloldali MSZP egyik képviselője nyerte az önkormányzati választást. Orbán Viktor az elkövetkezendő választással kapcsolatban is elmondta az elvárásait. 

Mostani látogatásom során is leültem tárgyalni a Fidesz helyi vezetőivel, ahol sok panaszt hallottam baloldali visszaszorítási kísérletekről, áldatlan médiaállapotokról, kommunikációs nehézségekről, és bár lehet ezekben igazság, az én alapelvem az, hogy először a saját portánkon kell söprögetnünk. Változtatni és javítani fogunk. A tavasz végére a megújított szegedi Fidesznek teljes fegyverzetben és győzelmi esélyekkel kell bemutatkoznia a helyi közvélemény előtt.

A teljes interjút elolvashatják a szegedma.hu oldalon. 

http://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/33560/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?