Blogolj!

Ebben a versenyben kiütéssel nyerne a baloldal


Ha Budapestnek végül sikerülne elnyernie a 2024-es olimpia megrendezését, akkor mindenképpen javasolnunk kellene egy új versenyszám beiktatását. A versenyt az alábbi kategóriában írnánk ki: Handabandázás 100 méteren. A nyertes az lenne, akinek az olimpia bő két hete alatt sikerülne teljesen hitelesen elmagyaráznia a nézőközönségnek, hogy egy-egy kérdésben, miért van az egyik nap ilyen, a másik nap olyan állásponton.

De mindez miért is jutott eszembe? Az elmúlt időszakban élénk figyelemmel követtem a Momumentum Mozgalom és a balliberális pártok akcióját, amelynek a célja, hogy február 17-ig összegyűjtsenek 138 ezer érvényes aláírást Budapesten, hogy népszavazáson döntsünk arról, legyen, vagy ne legyen olimpia. Azonban pár nap alatt az egész akció kezd egy remek börleszkbe fordulni.

Először az MSZP-s Horváth Csabáról és Kunhalmi Ágnesről derült ki, hogy pár hónapja még lelkes támogatói voltak az olimpiának, míg most érezve, hogy egy kis politikai pecsenyét lehet sütögetni, elsőként rohantak aláírni a MOMO-nak. Bár Gyurcsányék az aláírásgyűjtésben rögtön az Orbán-kormány teljes bukását látták bele, de amint veszélyt éreztek, rögtön elkezdték fúrni az akció vezetőit. Majd állítólag nyugdíjaskommandóik segítségével jelenleg az aláírások érvénytelenítésére törekednek, és direkt rossz címeket adnak meg, valamint a papírokon lévő szignókat is átírják. 

Fotó: Csárdi Antal / Facebook

A színjáték csúcspontja pedig a szerdai Fővárosi Közgyűlésen következett be. Az LMP beterjesztette a testületnek, hogy vonják vissza az olimpiai pályázatot. Nem volt számomra kérdés, hogy a javaslat nem fog átmenni, de azon végképp meglepődtem, hogy a baloldali kis pártocskák képviselői össze-vissza szavazgattak a kérdésben. A dolog annyira abszurd volt, hogy még a balliberálisokkal meglehetősen jó viszonyban lévő Index újságírója is kiakadt az egészen. Én nem lennék ilyen szigorú, lehet a kiváló baloldali városatyák nem tudták melyik gombot kell megnyomni, de az biztosnak tűnik, handabandázásban aranyérmet nyernének 2024-ben.

http://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/33423/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?