Blogolj!

Pénzharács génhiba

József

Tombol a potyapénzért a DK-s politikus

A csepel.info értesülései szerint „Hivatalos eljárást indított Horváth Gyula, a csepeli DK elnöke azért, hogy akkor is kaphasson fizetést, ha semmit sem dolgozik.” Szegény balsevikek örülhetnek, (no és persze a demokrácia jegyében mi is örülhetünk) hogy még egyáltalán bent vannak a politikában, de sajnos az örömünk azonnal bánatba csap át, ha elolvassuk a csepel.info idevágó írását. Én először folyamatosan nevettem, de amikor ez elállt és átcsapott az ellenkezőjébe, a bánatba, ami azt eredményezte, hogy rögtön az adóforintjaimra gondoltam, és hosszantartó záporeső-szerű zokogás lett úrrá rajtam.

Nem vagyok teljesen tudatlan, vagy demagóg (azaz baloldali), mert utánanéztem a szabályoknak. Magánvéleményem szerint jobb is, hogy a csepeli képviselő-testületi üléstől a baloldali senkiháziak hiányoznak, addig sem okoznak kárt. Meg is tehetik, ha („a csepeli önkormányzat jogértelmezése szerint”) ezt előre bejelentik.

Most jöjjön akkor sírásom fő oka, ami természetesen változatlanul az adóforintjaim baloldali elherdálásával függ össze. Mellesleg ez a Horváth Gyula nevű ember volt a baloldali pártok 2014-es csepeli polgármester-jelöltje, akit példaképnek kívántak állítani a nép elé. Aki azt akarták vele bizonyítani, hogy a baloldal alkalmas egy több mint hatvan-ezres városrész irányítására, vagy egyáltalán bármire.

Nem sikerült. Sem a választást megnyerniük, sem később betartani a munkarenddel kapcsolatos minimális szabályokat. Nem fogja elhinni a kedves olvasó, de ez a szépreményű elvtárs munkakerülő lett. Az idősebbek még emlékezhetnek a bolsevik virulás alatti fogalomra, a KMK-ra. Ez volt a közveszélyes munkakerülés. Ha egy ilyet elkaptak a rendőrök, azonnal bevitték, hogy megmagyarázzák nekik, helytelen dolgot tettek.

26 évvel a rendszerváltás után „Horváth odáig fejlesztette a munkakerülést, hogy már azt sem jelentette be előre, hogy nem dolgozik” – írja a csepel.info. A fickó „kormányhivatalnak küldött beadványa mögött az áll, hogy a DK-s politikus hónapokon keresztül maradt távol a munkától vagy ment el a képviselő-testületi ülésekről magyarázat nélkül.”

A csepeli önkormányzat első emberei nem tréfáltak. „… tavaly év végén több csepeli politikustól megvonták honoráriumuk egy részét. Azt a részt, amelyet hiányzásaik idején nem indokoltak meg. Horváth Gyula lett ebben a csúcstartó. Mint kiderült, tőle egy teljes hónapnyi honoráriumot kell visszatartani…

… 2016 végére a csepeli baloldali politikusok több évnyi fizetést vettek fel munka nélkül.

Szerintem nekünk is megéri a nevüket megmutatni. Íme!

Most pedig egy kis párhuzam Mocsár Gábor, 1971-ben megjelent Ki vágta fejbe Hudák elvtársat című kisregényével.

A könyv ismertetője szerint „Baktatófalván ismeretlen tettes fejbe vágott valakit a sötétben, de nem akárkit vágott fejbe, nem egy egyszerű "egyént", nem egy közönséges "illetőt", hanem Hudák elvtársat vágta fejbe, különböző falusi bizottságok és választmányok tekintélyes elnökét, azt az embert, aki hatalmával szinte valamennyi baktatófalvi polgár életébe be tud és be is szokott avatkozni. A Baktatófalvára kiküldött nyomozó dolga az volna, hogy megtalálja a tettest - a nyomozó azonban nem ezt találja meg, hanem azt az igazi Hudákot, aki az elnök-Hudákban megbúvik.”

A csepeliek örülhetnek, hiszen nekik ma is van egy Hudák elvtársuk. Ő a Párbeszéd nevű pártféleség csepeli titánként küzdő prominense. Sajnos azonban a titánból Titanic lett, mert ahogy a csepel.info írja:

„A tavalyi év legviccesebb önkormányzati javaslata is a hiányzásokhoz kötődik. A szintén ellenzéki Hudák János (Párbeszéd) ugyanis a fizetés-elvonási vitán azt javasolta, hogy ne a munkakerülő politikusokat büntessék, hanem azokat, akik a legtöbbet dolgoznak. A politikus javaslatát a többség elvetette, hiszen egy ilyen lépésnek inkább az lenne a következménye, hogy egy idő után már senki nem dolgozna.”

Nagyon kell röhögnöm. Helyette azonban Bacsó Péter A tanú című örökbecsű alkotása után szabadon és főleg szerényen csak annyit tennék hozzá: A pénzharács génhiba fokozódik.

http://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/33391/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?