Blogolj!

Elhunyt Udo Ulfkotte

Kecskés István

56 éves korában elhunyt Udo Ulfkotte, német újságíró, aki korábban a Frankfurter Allgemeine Zeitung munkatársa volt, ugyanakkor nem arról volt ismert, hogy az egyik patinás német napilapnál dolgozott. 

A nevét az orosz-ukrán válság kitörésekor ismerte meg a világ, amikor azt állította, hogy a CIA és a német titkosszolgálat megveszi a német újságírókat, akiknek előregyártott anyagokat adnak az eseméynekről, amit le is közölnek. 

Ez volt az első pont, amikor Udo Ulfkotte a figyelem középpontjába került. 

Két olyan könyvet is írt, amire nemcsak Németországban, hanem a világ több táján is felkapták a fejüket. Ezek közül az első a "Megvásárolt újságírók", amelyben arról értekezik, hogy az amerikai titkosszolgálatok milyen eszközökkel és milyen mértékben befolyásolja az európai sajtót. Szerinte a tengerentúlról külön fizetnek azért, hogy a nyugati újságírók szépeket írjanak például a NATO-ról. A könyvben Ulfkotte úgy fogalmaz, hogy nincs biztonságban, aki ezzel ellentétes véleményt fogalmaz meg, mert az könnyen állás nélkül maradhat. 

Másik nagysikerű könyve, "A menekültipar" címmel jelent meg. Ebben a bevándorlási hullámot háborúként jellemzi a szerző, amit nem katonákkal vívnak, hanem láthatatlan fegyverekkel. Ulfkotte arról is ír a könyvben, hogy szerinte az Ázsiából és Afrikából érkező migránsok tönkreteszik az európai gazdaságot, ám vannak, akik ebből sokat profitálnak. 

Ulfkotte azt is hittel állította, hogy Németországban a nők hatvan százaléka fél, amikor elindul otthonából. Emellett egy interjúban korábban azt is elmondta, hogy szerinte helyes a magyar menekültpolitika, de azt is hozzátette, hogy a német sajtó egy részen azon dolgozik, hogy lejárassa Orbán Viktort. 

Az újságíró német lapértesülések szerint szívinfraktust kapott. Isten nyugsztalja. 

http://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/33146/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?