Blogolj!

76 millióba került a nagy cégek cselezése

Újabb elmarasztaló ítélet született egy "nagy cégek" kontra "kisember" ügyben, ezúttal a Duna House-t és az Otthon Centrumot büntette meg a Gazdasági Versenyhivatal, mert összejátszottak a fogyasztók rovására.

Hogy szakadnának meg…

A két cég összesen 76 milliós büntetést kapott, azért csak ennyit, mert elismerték a bűnösségüket. A nagyobb részt, amúgy a Duna House fizette, a cégre 49,65 esett.

Hogy mi történt? A helyzet rém egyszerű. A két cég franchise-hálózatot működtet, de megtiltották a partnereknek a szabad árképzést, ami annyit tesz, hogy az irodák nem dönthettek arról, hogy melyik ingatlant mennyiért akarják értékesíteni. Emellett megtiltották, hogy megbízást fogadjanak el más franchise partnerek területén, ezzel a két lépessel pedig gátolták a szabad versenyt.

Emellett a vállalkozások folyamatosan együttműködtek, így egyeztettek a megbízási díjakról, a kizárólagos megbízásállományokról, az adható kedvezményekről, a közvetítői jutalékokról, valamint az értékesítési folyamatokról.

Vagyis minden lépés a cégek gyarapítását szolgálta, nem törődve az ügyfelek érdekeivel. Ez most 76 milliójába került a két cseles cégnek.

 

http://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/33067/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?