Blogolj!

Szelfik miatt repültek

Charlotte

A börtönigazgatók. Csütörtökön jelentette be a Belügyminisztérium, hogy Pintér Sándor azonnali hatállyal, indoklás nélkül visszavonta három börtönigazgató kinevezését. Sajtóértesülések szerint két parancsnoknak azért kellett mennie, mert intézeteikből mobiltelefonnal készült fotókat és videókat juttattak ki elítélt bűnözők, többek között szilveszteri mulatságukról. 

Bammeg! Ez azért több mint durva. Az már a napnál is világosabb, hogy konkrét ügyvédkasztok szakosodtak arra, hogy a magyar börtönviszonyok miatt Strasbourgig rohangáljanak és egy valagnyi pénzt nyerjenek. Példa is lebeghet sikerorientált szemük előtt. Ugyanis a 77 embert kivégző, tömeggyilkos Breivik azért nyert pert a norvég állam ellen cellájából, mert megsértették emberi jogait(!).

Ott dögöljön meg, aki ezt kitalálta! A tömeggyilkos a börtönben három cellát használhat, futópadot, szobabiciklit, számítógépes játékokat kapott, újságokat, magazinokat, könyveket olvashat. Breivik mindezek ellenére embertelen bánásmódra, kínzásra panaszkodott, és az Emberi Jogok Európai Egyezményének megsértésére hivatkozva beperelte Norvégiát. A bírósági meghallgatásán egyebek közt azt mondta, hogy emberségesebb lett volna őt lelőni, mintsem úgy bánni vele, mint egy állattal. Az állati bánásmód alatt egyebek közt a mikrohullámú sütőben melegített ételek minőségét értette, de elviselhetetlennek nevezte azt is, hogy gyakran hideg a kávéja, és hogy műanyag evőeszközökkel kényszerül enni.

És nyert. Meg a jó k… Azért egy norvég áldozat édesanyját és édesapját is megkérdeznék arról, hogy egyetért-e ezzel a kib.szott emberjogi vircsafttal… 

Szóval Tiszalökön meg Szombathelyen szelfizgettek, szilveszteri bulivideókat készítettek ÉS TÖLTÖTTEK FEL A FACEBOOKRA elítéltek. Miközben a szabály szerint, lehet ugyan a fogvatartottaknál mobiltelefon a zárkában, de csak az intézet által biztosított, lebutított „rabtelefonok”, amelyek nem alkalmasak sem fotózásra, sem internetezésre, de még SMS-ezésre, sőt hívás fogadására sem. Ezek a készülékek arra szolgálnak, hogy a börtönlakók az őket megillető telefonos kapcsolattartási jogukat gyakorolják az erre regisztrált személyekkel. 2015-ben húszezer ilyen lehallgatható telefont szerzett be a BVOP. Az, hogy maximálisan mennyit telefonálhatnak, az függ a magaviseletüktől és a szabadságvesztés fokozatától is. Fogházban a legjobb esetben heti ötször negyed órát beszélhet az elítélt, a legrosszabb magaviseletű fegyházas viszont csak kétszer öt percet.

Általánosságban az is elmondható, hogy a fogvatartottak részére nem megengedett az internethasználat – legalábbis a BVOP véleménye szerint,de ennek ellenére egy rabszolgatartó klánként elhíresült berhidai család egyik tagja, az ötéves fegyházbüntetését töltő Cs. Sándor a múlt év végén és újévkor még maga szerkesztette Cs. Dominik Dinamó néven saját profilját a közösségi portálon. A többszörös visszaeső bűnöző szombathelyi zárkájában készült fotókat töltött fel magáról.

Szintén az internetre töltötték fel tiszalöki rabok azt a mobiltelefonnal készült videót, amelyen szilveszteri mulatozásuk látható.

Pintér gyorsan és határozottan reagált. Helyes. De kérdem én a meggyilkoltak hozzátartozói nevében: nem lehetne ezt az egész emberjogi baromságot úgy, ahogy van elfelejteni egy életre?

http://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/33013/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?