Blogolj!

Összefogott a Jobbik a baloldallal Szentendrén

Sokszor mondtuk és írtunk róla, hogy az MSZP és a Jobbik nincs olyan nagyon távol egymástól, de most megkaptuk a kézzel fogható bizonyítékot is arra, hogy a magyar szélsőjobb és a baloldal egyáltalán nem áll olyan távol egymástól, mint amennyire az a politikai szokásjog szerint illene. 

Az a helyzet, hogy Szentendrén a Jobbik és az MSZP – annak ellenére, hogy a helyi szervezetek szerettek volna – nem állít jelöltet az időközi képviselőválasztáson. Az Origo-n Kovács András göngyölítette fel az eseményeket és kiderült, hogy a pártok eddig minden alkalommal állítottak jelölte a város 7-es körzetében, ahol most nem szállnak versenybe az elhunyt fideszes képviselő helyéért. 

Fotó: blogstar montázs

Érdekes. 

Miközben a liberálisok arról csaholnak (ld. kétfarkú kutya), hogy a FIDESZ és a Jobbik rendre összekacsint a parlamentben nem először látunk példát arra, hogy a szocik és Vona Gábor formációja borulnak egymás nyakába. Így volt ez korábban Gyöngyösön, Tapolcán, vagy éppen Kaposváron, ahol közösen gyűjtött aláírást a két párt. 

A szentendrei dolog bája, hogy ezúttal egy liberálist segíthet be a képviselő-testületbe a nagy egymásra találás, hiszen a Társaság az Élhető Szentendréért (TÉSZ – de lehetne a rövidítés éppen TÉESZ is, mert az is kijön) a helyiek szerint az SZDSZ gyökereiből fakad és korábban a Jobbik is élesen elítélte a civilszervezetet, mert a párt korábban úgy gondolta, hogy egy "civil álarc mögé bújt" formációról van szó. 

No, de essék szó a lényegről is, nézzük ki a TÉ(e)SZ jelöltje Szentendrén. Helyes Imre az a szerencsés liberális, akit a szélső jobb és a kommunisták szocialisták is támogatnak. Helyes Imre 1974-ben a moszkvai Nemzetközi Kapcsolatok Intézetében szerzett nemzetközi jogi diplomát. Ide azért a kommunizmus "dicső" éveiben nem juthatott el akárki, jó ajánlólevél volt a párttagságot igazoló dokument. 

Vajon mit gondol Helyes Imre, hogy a szélsőjobb is őt támogatja? Meg azért hallani arról is, hogy a liberálisok nem igazán szeretik a szocikat – és viszont. 

Valószínűleg senkit sem érdekel a véleménye, mert ő most egy kísérleti nyúl. Azt teszteli rajta a két párt, hogy miként tudnak összefogni a háttérben egy "civil" jelölt támogatására. Meg azt is, hogy mit viselnek el a szimpatizánsaik, mert azért azt nehéz elképzelni, hogy a szocik és a Jobbikosok kéz a kézben mennek szavazni Szentendrén. Bár ismerjük azt a helyes (bocsánat Imre!) mondatot, hogy az ellenségem ellensége a barátom.

http://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/32494/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?