Blogolj!

Ria-ria-Hungária!


A héten igazi csúcstalálkozót tartottak. A közösségi média két magyar nagyágyúja, Rubint Réka és Kasza Tibor a Trollfoci – amelynek a blogstar.hu a kiemelt médiapartnere – és Tibi atya rajongói egy helyen töltötték az estét, méghozzá utóbbi legszentebb helyén, a Humbák Művekben. Ott, ahol minden másodpercben szembejön egy falra írt jó tanács, ahol az egy négyzetméterre eső életbölcsességek száma magasan az EU-s átlag felett van.

Itt mutatták be a magyar futballhumor felkent papjainak új művét, a Ria-Ria-Hungária című könyvet. Ez immár a Trollfocis fiúk második megjelenő kötete, és állításuk szerint jobb lett, mint az előző. Pedig nagyon aggódtak mikor nekiálltak, mert véleményük szerint a filmtörténelemben is csak egyszer sikerült felülmúlnia a folytatásnak az elsőt, méghozzá a Terminátor esetében. Így persze nagy kérdés, hogy ezúttal milyen díjat nyer a könyv, hiszen az első az Aranykönyv 2015 díjátadón ismeretterjesztő kategóriában mondhatta magát győztesnek. Ha pedig ez jobban sikerült, akkor innen feljebb már csak a New York Times bestseller listája maradt.

A könyvet ezúttal is Csepelyi Adrienn olvasószerkesztő gondozta, aki már az elsőnél is segítségére volt a srácoknak, ám a csapat mostanra összeszokott, így neki is sokkal könnyebb volt a dolga.

A könyvbemutatót megtisztelte jelenlétével Náksi Attila, a nyár óta szerencsére Európában is ismert „Az éjjel, soha nem érhet véget” dal szerzője, valamint a magyar Esőember, a Debrecen egykori, talajtornában verhetetlen játékosa, Dombi Tibor is. A sajtótájékoztatót a méltán népszerű, a Mennyei megyei bajnokik hivatalos hangja, Horti Gábor dirigálta.

És akkor essék néhány szó magáról a könyvről. 23,5 cm magas, 15,5 cm széles, 2,5 cm vastag, közel 400 oldal és 766 gramm. 100% papír és nyomdafesték.

Ahogy azt a szerzők is elmondták, a könyv két részből áll. Az első „félidő” a franciaországi Eb-vel és a válogatottal kapcsolatos élménybeszámolókat, elmélkedéseket tartalmazza, és „Az éjjel, soha nem érhet véget” alcímet kapta. A második része pedig a „Trolling in the deep” amely a Trollfoci mindennapjairól és a Mennyei megyei sztorikkal igyekszik jobb kedvre deríteni az olvasókat. Részsikerről beszámolhatok, már csak beleolvasgatva is félrenyeltem a reggeli kávét a röhögéstől.

Persze hozzá kell tenni, ezúttal komolyabb témák is helyet kaptak a kötetben. Nem kevés a futballszakmát is érintő, sokakban megfogalmazódott kérdés, gondolatébresztő felvetés található az első részben. Úgy gondolom, ez határozott előrelépés az első könyvhöz képest.

A sajtótájékoztató végére az is kiderült, nem elképzelhetetlen, hogy lesz egy harmadik kötet is. „Csak” egy világbajnoki szereplés kell hozzá. Ám ha ez összejön, akkor biztosan trollógia lesz a sorozatból.

Ezek után csak ajánlani tudjuk a könyvet, és mivel még kellően messze van karácsony, azt javasolnánk, senki se habozzon! Ha most megrendeli, még bőven beteheti a fa alá. Rendeljen rögtön kettőt! Egyet magának, a másikat pedig ajándékba. Itt rendelhető!

http://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/32420/pics/lead_800x600.png
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?