Blogolj!

Saját magukat rúgják seggbe Európában a szocialisták


Azt mondja az Európai Szocialisták Pártjának (PES) háromnapos prágai találkozója végén elfogadott határozat, hogy fenyegetést jelentenek az Európai Unióra a populisták és a neoliberálisok, Európa egyes országaiban a szélsőjobb már valóság.

Puff!

Éleslátás, mit ne mondjunk.

A dokumentum szerint a “neoliberális és konzervatív politikából eredő több évnyi megfontolatlan megszorítás, a növekvő egyenlőtlenség és bizonytalanság termékeny talajt biztosított a kétségbeesésnek. Az állampolgárok nagyobb stabilitást akarnak, a populisták azonban kihasználják a fennálló helyzetet, hogy hazugságokat terjesszenek, gyűlöletet keltsenek és megosszák az embereket, ahogy azt a Brexit és az amerikai elnökválasztás is megmutatta”.

Ühüm.

Azért csak megkérdeznénk, hogy mégis kik folytattak neoliberális politikát? Magyarországon jelesül a Medgyessy- és Gyurcsány-kormányok halálos ölelésben az egykori SZDSZ-szel. Addig szó sem volt Jobbikról. A Jobbikot ezek hívták életre. Mint ahogy a MIÉP-et is igazán a (pufajkás) Horn-SZDSZ-kormány aktivizálta. (Alamuszi-nyuszi Bajnai csak szótlanul folytatta Fletó gazdaságpolitikáját, a megszorításokat, az ország gúzsba kötését, eladósítását).

Az európai szocialisták határozatukba foglalt állítása szerint “Európában a megszorító intézkedéseket előtérbe helyező politika ellen, és a növekedésért és befektetésért küzdenek. A dokumentumban hozzátették, hogy minden esetben az alapvető szociális jogok élveznek előnyt a gazdasági szabadságokkal és a piaci versenyszabályokkal szemben”.

Magyarországon volt ennek bizonyítására és végrehajtására 8 kormányzati évük. Az alatt mi a lóf.szt csináltak? Megmondjuk mi szívesen: a piac mindenhatóságát hirdették, megszorítottak, adósságcsapdába hajszolták az országot és a magyarokat, devizahiteleztek, nemzetellenes külpolitikával IMF- és Eu-rabszolgává tették hazánk polgárait.

Most meg majd, gondoljuk, ezt a prágai határozatot fogják szajkózni Szanyival és Ujhelyi Pistikével az élen.

Önkritika nélkül.

Ezért fognak nemsokára az SZDSZ sorsára jutni.

http://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/32267/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?