Blogolj!

Hadüzenet Romániából

Traian Basescu volt román elnök pénteken olyat írt a Facebook oldalára, amilyet felelős európai politikus nem tehet. Gyakorlatilag hadüzenetet küldött Budapestre, mert Szijjártó Péter megtiltotta a magyar diplomácia munkatársainak, hogy részt vegyenek a december 1-i román nemzeti ünnep rendezvényein – ezen napon arra emlékeznek a románok, hogy 1918-ban egyoldalúan elcsatolták hazánktól Erdélyt, amit Románia kapott meg.

De tényleg mit kellene nekünk ezen ünnepelni? Azt, hogy elvették a nemzetünk, az országunk egy jelentős részét? Hagy ne koccintsunk már erre… Ezt meghagyjuk a szocialistáknak és Alföldi Róbertnek.

Visszatérve Traian Basescu megnyilvánulására: "… nem értik meg, hogy Románia határa a Tiszáig tart."

Mi van? Meddig tart?

Íme egy kép. Eddig tart, a többi területet csak bitoroljátok.

Ne feledjük el, hogy Romániában választásokra készülnek. Úgy tűnik ettől kicsit megbolondult a volt elnök. 

Végül álljon itt Traian Basescu teljes bejegyzése. A fenyegetéssel, a beszólásokkal teli szöveg, amit egy Uniós állam volt elnöke írt. Bravó!

Orbán Viktor barátom, mi nem akarjuk Budapestet még egyszer meglátogatni, ahogy azt tettük az elmúlt száz év folyamán a ti beleegyezésetek nélkül. De ne provokálj, mert nekünk is van tűréshatárunk. Nem agresszív hangnemben mondom ezt, csak azt akarom, hogy Budapesten is megértsék, nekünk nincsen kisebbségi komplexusunk Magyarországgal szemben.

Felbátorítva azáltal, hogy Donald Trump figyelemre méltatta Orbán Viktort, a magyar külügyminiszter, a gyámoltalan Syjjarto Peter, ez a magyar politikai szélsőségesség szoknyája alól kibújt kalandor utasítást adott, hogy egyetlen magyar diplomata se vegyen részt a Románia nemzeti ünnepének tiszteletére tartott rendezvényeken, mivel idézem »magyar embernek nincs mit ünnepelni december elseje alkalmából«.

Hosszasan sorolhatnám, hogy a Romániában élő magyarok miért ne lehetnének legalább annyira büszkék mint a románok december elseje alkalmából. De a legkielégítőbb ok erre az, hogy szemben Magyarországgal, a Romániában élő magyaroknak az elmúlt 26 évben egy nemzetközileg és hazailag is tisztelt román vezetésben volt részük, amely elkötelezte magát a NATO és az EU mellett. Ezeket az értékeket Budapest mellékesnek, jelentéktelennek tartja már jó pár éve.

Figyelembe véve a magyar külügyminiszter, Syjjarto Peter eleddig soha nem tapasztalt módon sértő magatartását, az egyedüli válaszlépés Románia számára, hogy kitiltsa területéről a magyar nagykövetet, és visszahívja külképviseletét Budapestről. Enélkül ezek a politikai kalandorok nem értik meg, hogy Románia határa a Tiszáig tart.

Isten óvjon titeket, budapesti politikai demagóg politikusok, hogy erre emlékeztessünk.

Fordítás: itthon.ma

http://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/32223/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?