Blogolj!

Ortodox pap: mongol, vagy román leszármazottak a székelyek

December 1. – román nemzeti ünnep. 1918-ban ezen a napon döntött a románok gyulafehérvári nemzetgyűlése arról, hogy  Erdély a Körösök vidéke, Bánát és Máramaros – összesen 26 történelmi vármegye – csatlakozzon a Román Királysághoz. Egyoldalú határozat volt ez, mely az erdélyi magyarságot teljesen megfosztotta az önrendelkezés jogát. Ezt ünneplik a mai napig. 

Emlékezhetünk rá: Alföldi Róbert a Nemzeti Színházat adta oda a románoknak, hogy ott ünnepeljék ennek a döntésnek az évfordulóját. Az is élénken él az emlékeinkben, hogy a D-209-es, vagyis Medgyessy Péter még koccintott is a román nagykövettel december első napján, a keleti szomszédunk nemzeti ünnepén. Akkor a volt kommunista éppen miniszterelnökként tette mindezt, így volt igazán kellemetlen ez az egész ügy. 

Bár Magyarország jó kapcsolatra törekszik Romániával, a helyzet nem könnyű. Amikor a két ország futbvall-válogtottjai találkoznak, akkor tort ül verbális erőszak, amelyben élen járnak a románok, de mi sem maradunk adósaik. Ugyanakkor olyan aljas szöveg sosem került még fel molinóra, amilyet a Steaua szurkolói mutattak az újpestieknek 2006-ban.

"Mennyi ideig tartja egy magyar nő a szart? 9 hónapig!" Ez állt a rongyon.

Ha már futball: az mondjuk kifejezetten szórakoztató, hogy a román jegytulajdonosok – szurkolóknak ne nevezzük őket – egy része ezeken a mérkőzésen rendszeresen alkalmat talál arra, hogy a honfitársát verje. Lelkük rajta – ha van. 

Most meg itt van ez a nemzeti ünnep, amelyen Szijjártó Péter külügyminiszter megtiltotta a magyar diplomatáknak, hogy részt vegyenek a megemlékezéseken. Helyes! Na nehogymár asszisztáljon a magyar állam alkalmazottja ahhoz, amikor egy agresszor – aki egyoldalúan elvesz a másiktól valamit – ünnepli a felettünk aratott győzelmét. 

Ezek az idők már elmúltak, de a sötétség azért tombol ám Romániában. Alább egy ortodox pap tegnap elhangzott beszéde, amelyben Sepsiszentgyörgyön – tehát nem Bukarestben, vagy Craoivában, hanem egy magyar városban – azt elemzi, hogy a székelyek a románok, vagy a mongolok leszármazottai. Mert ha tükörbe néz és sárga, akkor mongol, ha nem sárga akkor román. 

Ehhez csak egy dolgot lehet hozzáfűzni, megfelelően lesüllyedve a pap szintjére: vedd le a cipőd, ha szőrös a talpad, akkor román vagy. 

http://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/32214/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?