Blogolj!

Úszás: egymást védik és új Fekete Pétert találtak

Kecskés István

"Egerszegi Krisztina is kapott pofonokat. Más is. Elismerem, ha szükségét éreztem, eljárt a kezem, de csakis a sportolók érdekében. Nevelési célzattal. Ne úgy képzelje el, hogy ütöttem-vertem ezeket a gyerekeket. Azok az el-elcsattanó pofonok szükségesek voltak, és ezt még Niki is elismerte. Természetesen ma már más világ van, a társadalom szigorúbban ítél meg egy-egy ilyen esetet, szóval ezt a módszert kiiktattam a pedagógiai eszköztáramból."

Fenti monológ Turi György úszóedzőtől származik. Még 2013-ban nyilatkozott a Blikknek, akkor jelent meg Szepesi Nikolett egykori úszó botránykönyve.

Vagyis még jócskán Kiss László erőszakolási botránya előtt, sokkal megelőzve a mostani ügyeket.

Idézzünk még mást is.

A Magyar Úszószövetség jelenleg érvényes etikai szabályzata a következőt írja:

"Mindenki köteles mások méltóságát tiszteletben tartani. A közvetlen vagy közvetett zaklatás bármilyen formája, így különösen a fizikai, a pszichikai, a szexuális, a szakmai szigorúan tilos.

(...)

Tiltott tevékenységnek tekintjük különösen: A sportoló fizikai bántalmazását."

És az egyik utolsó mondata: "A Kódexet a hatálybalépést követően elkövetett etikai vétségek esetén kell alkalmazni."

A dokumentumban az szerepel, hogy 2016. szeptember 30-tól érvényes.

Mindenki megkapta a védelmet a múltban elkövetett bűneiért. Valahogy a kivülálló azt gondolja, hogy ez az, ami tökéletesen jellemző ma az úszószövetségre.

Egymást védik.

Nem új dolog ez. Emlékezhetünk arra, amikor Gyárfás Tamás élő adásban hazudott bele egy akkorát a TV2 kameráiba, hogy az embernek tátva maradt a szája. Az elnök Kiss Lászlót mentegetve azt tudta mondani, hogy az egykori szövetségi kapitány wikipedia oldalán ott van, hogy börtönben ült és „nem tegnap került oda a mondat, hanem évekkel ezelőtt."

Pedig de. A nyilatkozathoz képest éppen tegnap került oda. Nem volt ez más az elnök részéről, mint egy kétségbeesett, buta hazugság.

Miközben a bűnöst mentegetik. Az etikai szabályzatot úgy fogalmazzák meg, hogy az a korábban elkövetett bűnökre ne legyen érvényes, kerestek és találtak egy új Fekete Pétert.

Volein Viktor lett az, aki nem olyan régen még masszőrként dolgozott a válogatottban szereplő sportolók egy része mellett. Most kirúgták, mert korábban – állítása szerint 10 éve – regisztrálta magát egy escort-oldalon.

A képe ott volt a közelmúltban is, állítása szerint feladatot ebben a szakmában nem kapott.

Mindegy. Kirúgták. Ő lett a Fekete Péter, de majd a nép szava dönt róla és az elnökről is. 

Szóval igen furán működik az úszók szövetsége.

A válogatott hamarosan indul a rövidpályás világbajnokságra.

http://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/32156/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?