Blogolj!

Gyárfás Tamás nem adja fel

Kecskés István

Attól tartok, hogy sajnos igazam lesz. Ma egy tévéműsor vendége voltam (Böngésző, Echo TV, kedd 21.00) és arra kérdésre, hogy meddig marad a helyén Gyárfás Tamást azt mondtam, vélhetően sokáig. 

Mire a felvétel véget ért az úszószövetség közleményt adott ki, amelyben azt (is) írják, hogy 

Megítélésünk szerint a feltüzelt versenyzők tévúton járnak

Szóval ebből a mondatból kiderül, hogy Gyárfás Tamás nem mond le, talán meg sem fordul a fejében. Amellett, hogy a kommünikében elismerik, a szövetségben nem beszélnek angolul: 

Tény, hogy a Magyar Úszó Szövetség, beleértve az elnököt, a mindenkori szövetségi kapitányokat immár egy éve nem ért szót Hosszú Katinka edzőjével, az amerikai Shane Tusuppal, de ennek nem csak nyelvi nehézségei vannak. 

szinte kizárólag a sikerpropagandáról szól a megnyilvánulás. Természetesen felemlegetik benne, hogy milyen sok sikert ért el a magyar úszósport az elmúlt években. Ezt akár igaznak is tekinthetjük, de azért az kérdés, hogy Hosszú Katinka három riói aranyához mennyit tett hozzá a szövetség. 

A közlemény vége azért óvatosabb, mert olyan, mintha a szövetség időt kérne. Szokásának megfelelően a 2017-es vizes világbajnoksággal takarózik. Pedig pont ezzel nem szabadna, mert ennek a sikeressége jelenleg mindennél fontosabb. Lényeges a sportágnak és az országnak is, hiszen ez döntően befolyásolhatja, hogy megkapjuk-e a 2020-as olimpia rendezési jogát. 

Időközben Czene Attila felvetette, hogy a jelenlegi szövetségi kapitány Hargitay András legyen az új elnök. Nem a legjobb ötlet. Az egykori kiváló úszó az elmúlt időszakban két alkalommal is komoly bajba hozta magát félreérthető nyilatkozataival. 

Talán valóban az lenne a legjobb, ha olyan elnök jönne, aki még úszni sem tud. 

Mi legyen Gyárfás Tamással?

Szavazok
http://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/31916/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?