Blogolj!

Az angyal és az ördög küzdelme az uszoda mellett

Hosszú Katinka és Gyárfás Tamás egy éve birkózik egymással, ami tekintve, hogy mindketten az úszásban érintettek – Hosszú Katinkával kapcsolatban tudjuk, hogy magas szinten űzi a sportágat –, ráadásul egyikük nő, a másik meg férfi, igencsak érdekes. És akkor még tegyük azt is hozzá, hogy bizonyos tekintetben nincsenek egy súlycsoportban. A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinkát egy ország imádja, az elfogadottsága szinte száz százalékos, ellenben Gyárfás Tamást a többség gyűlöli. Finoman fogalmazva nem tartják tisztességes üzletembernek, ráadásul rásütötték a bélyeget, hogy a baloldali pártok segítője, ami megint csak nem tette népszerűbbé.

Gyárfás Tamás, Shane Tusup és Hosszú Katinka már nem ül egy asztalnál (Fotó: jochapress)

Nos az üzleti ügyeire nem lát rá az ember, ellenben mindenkinek jár az ártatlanság vélelme, még Gyárfás Tamásnak is. A "szocikkal" kapcsolatos viszonyát pedig döntse el mindenki, emiatt van, aki így, van aki úgy mond róla véleményt.

Az egy éve tartó vita, az angyal és az ördög harca újabb állomáshoz érkezett. Hosszú Katinka nem sokat szórakozott, lemondásra szólította fel a Magyar Úszószövetség elnökét, mert szerinte:

"Amennyiben Gyárfás Tamásnak valóban fontos a magyar úszás, és olyan elhivatottság van benne a sport iránt, mint ahogy azt állítja, önként távolítsa el a magyar úszásra legártalmasabb tényezőt, önmagát és mondjon le tisztségéről." 

Hosszú Katinka

Emlékezhetünk az eddigi ütésváltásokra. Eddig csak sejthettük, hogy Hosszú Katinka azt akarja, amit végre le is írt. Élére állt egy olyan harcnak, amelynek a kimenetele nem lenne kérdéses, ha mondjuk szurkolói szavazással dőlne el. A nép(harag) olyan hirtelen söpörné el Gyárfást, hogy azt sem tudná mondani, bakk…

Ugyanakkor a helyzet nem ilyen egyszerű. Gyárfás Budapestre hozza a 2017-es vizes világbajnokságot, a nemzetközi szövetségben is egészen magasra verekedte magát, vagyis tényező a sportágban. Ezt a küzdelmet Hosszú Katinka egyedül nem nyerheti meg és úgy tűnik, hogy már nem magányos harcos, mert Gyurta Dániel, a másik aktív olimpiai bajnok a 24.hu-nak írt közleményében már ki is állt a sporttársa mellett.

"Sajnálatosnak tartom, hogy szeretett sportágam a botrányok miatt rendszeresen címlapon van az utóbbi időben. Hosszú Katinka tegnapi nyilatkozatában sajnos sok olyan meglátás van. ami minden úszó számára ismerős, még ha ezekről nyíltan nem is tudnak beszélni. Az látszik, hogy nincs rend a magyar úszás körül, és a legszomorúbb, hogy az úszók – akikről az egésznek szólnia kellene – látják ennek kárát. A 2017-es vb-re készülve ez különösen ártalmas, hiszen ez a hazai világverseny lehetne nekem és sok sportolótársamnak is karrierünk csúcspontja. Abban tudok bízni, hogy rövid időn belül olyan döntések születnek a sportvezetésben, amelyek ezen a téren változást hoznak, és amelyek a személyes érdekekkel szemben a medencébe csobbanók érdekeit veszik majd figyelembe."

Gyurta Dániel

És akkor ott vannak még az edzők. Az idősebb korosztályra vélhetően nem számíthat az elnök ellen nyílt harcba kezdő háromszoros olimpiai bajnok. Ők többségében, állnak a sorban, minden jó úgy, ahogy van, hiszen ugyanez volt a helyzet 1982-ben is és akkor is jöttek az eredmények.

Most viszont Gyárfás mellett nekik is szembe kell nézniük azzal, hogy miközben a nem velük készülő Hosszú Katinka három arannyal és egy ezüsttel jött haza a riói olimpiáról, addig a magyar edzők tanítványai közül egyik sem lett első, ami akkor is érdekes, ha az ezüstök és a bronzok eléréséhez is csodás felkészülés, nagyszerű verseny kellett.

Közben Gyárfás Tamás bejelentette, hogy nem mond le. Emellett felsorolta, hogy mennyi mindent teljesítettek a sportoló egy évvel ezelőtti kéréseiből. Hogy kinek van igaza az kibogozhatatlan. Az viszont tény, hogy a közvélemény Hosszú Katinka mellett áll.

Az időpont talán nem a legjobb a csatabárd kiásására, hiszen nyakunkon a vizes világbajnokság, de nemcsak Gyárfásnak, hanem az összes kiöregedett edzőnek mennie kell. Csak ne hagyják egyedül Hosszú Katinkát, mert egyedül ő csak a medencében nyerhet, a parton nem.

 

2
http://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/31762/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Andor válasza: Illés bejegyzésére 2016-11-18 17:00:00
:::hát...hát nagy igazságokat írtál.
....mások, is nyertek olimpiát 3x és nem téptek szerződést hatás vadászóan....vagy ha nem is 3x de nyertek , meg világbajnokságot is...... azért vannak kajakos lányok volt egy Egerszegi is, az szerény volt és mellette még orvos is lett vagy pl. Hargitai is de ezek sem téptek TV előtt szerződést. Kata tanulhatna TŐLÜK!
Kata egy magyar edző mellett is elérte volna ugyanezt, mert eredményei nem kizárólag az ,,ifjú titán,,
edzőn múlnak......de múlik rajta Kata elpofátlanodása....igazi beképzelt amerikai bájgúnár, akit Kata kitart,aki belőle él. Szerencsére összeakadtak, jó páros!....de azért nem kell azt hinnie,hogy Ő szarta a spanyol viasz-KOT...no de azért biztos szerepe van e igen nagy gyakorlatot szerzett ifjú titánnak hogy Kata ily eredményeket hoz.....lehet kitalálta, hogy Katát a vízben hátúlról tólja és ez sebességet növel.
Kata!... nekünk volt egy EGÉRKÉNK...ha szerényebb lennél igazi KATINKÁNK lehetnél
Ezenkívűl ezt a nagyképű másokon átgázoló komcsi TV-s Gyárfást mindig is utáltam, hogy hogyan kerölt Ő ebbe a funkciba (ahogy annak idején a vörös időkben mondták a büszke káderek) nem tudom, de ha csak fele is igaz a dolgoknak ne csak tűnjön........ feleljen is. Szavazz!
Andor
Válaszolok
Illés 2016-11-16 17:02:35
Katinka teljesítménye,eredményessége kiváló. Azt azért ne gondolja senki,hogy mindenki más versenyző,ezzel az edzés módszerrel ugyan ilyen eredményeket érne el.Ez szerintem egy nagyon szerencsés,sikeres találkozás edző és versenyző között.Azért azt gondolom,lehetne egy kicsit szerényebben viselkedni,mondjuk példát venni pld. a polósókról / a halhatatlanokról / is, akik három egymás utáni olimpián is nyertek.Na az látod egyedül alló a világon.Ha kitartóak lesztek a férjeddel ,egyszer Ő lesz a kapitány! mert ugye ez a cél?
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?