Blogolj!

Osztrák fordulat: kerítés épül Hegyeshalomnál

Az osztrák hatóságok elkezdték kijelölni Hegyeshalomnál a magyar-osztrák határszakaszon építendő kerítés nyomvonalát - tájékoztatta az MTI-t Szőke László, Hegyeshalom független polgármestere. A helyszínen az MTI tudósítója is látta a földbe szúrt karókat.

Mit lehet erre mondani?

Jó reggelt, avagy Guten Morgen!

Mivel egy harminc kilóméter hosszú kordon felhúzásáról van szó – legalábbis ilyenről beszélt még július 21-én a burgerlandi rendőrség szóvivője –, ez már nem egy "kapu szárnyakkal", ahogy az előző építményt nevezték el a nyugati szomszédok, hanem ez egy valódi kerítés.

Ennek apropóján szaladjunk vissza egy kicsit az időben, nem kell sokat lapozgatni a kalendáriumot, hogy érdekes nyilatkozatokat találjunk.

 Legyen itt egy 2015. október 28-i. 

Kerítéseknek nincsen helye Európában!

Jean-Claude Juncker, az EB elnöke és Werner Faymann osztrák kancellár

 Vagy nézzünk egyet 2015. szeptember 1-i dátummal.

 

A határkerítések, mint amilyeneket a magyar kormány épített, nem fogják megelőzni az embercsempészetet, vagy megoldani a menekültügyi válságot.

Werner Fayman az ORF-en

És végezetül egy 2015. szeptember 24-i mondat.

Ha csak kerítéssel tudjuk a migránsokat megállítani, akkor inkább engedjük őket.

Werner Fayman az EU-csúcson

Még szerencse, hogy Fayman idén májusban lelépett és józanabb irányítást kapott Ausztria. Így bebizonyosodik, hogy a kerítés valóban szükséges rossz. Bár tegyük hozzá, hogy a határozott magyar fellépésnek köszönhetően az osztrákoknak nincs nagy szüksége a hegyeshalmi kerítésre, mert hazánk erőn felül teljesítve fékezi meg a migrációs hullámot. Ez a kordon ezzel együtt is jezésértékű, azt mutatja, hogy Magyarország az illegális bevándorlási hullám kezdete óta jó úton jár. 

http://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/30351/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?