Blogolj!

Kemény Fic(k)o

Kapaszkodjunk meg: Robert Fico, szlovák miniszterelnök olyan hangnemben beszélt az Európai Unióról, hogy azt a legkeményebb bírálók is megirigyelhetnék. Északi szomszédunk vezetője nem fogta vissza magát, nagyokat csapott oda az EU-nak, amely szerinte beleszeretett önmagába.

Úgy tűnik, az Európai Unió beleszeretett önmagába. A legszebbnek, legjobbnak tartotta magát, de bebizonyosodott, hogy több mechanizmus nem úgy működik, ahogy szeretnénk, eltűnik az unióhoz és a történet egyediségéhez való pozitív hozzáállás.

A Hírek.sk idézi a szlovák miniszterelnököt. 

Fico nemcsak általánosságokról beszélt a szlovákiai informális EU-csúcs előtt, hanem konkrétan arra a felvetésre is reagált, hogy a kormánya milyen döntésekbe engedné meg Brüsszelnek, hogy beleszóljon, de...

Mi például el tudjuk képzelni az állami költségvetéssel kapcsolatos konzultációkat, de azt nem, hogy a költségvetést Brüsszel fogadja el. Mi nem térdeplő kormány vagyunk, nagyon világos elképzeléseink vannak.

Hogy mit szólnak majd mindehhez az EU-ban, az egyelőre kérdéses, hiszen a "nem térdeplő" kormányokat általában nem szokták Brüsszelből dicsérni – ez mi magyarok pontosan tudjuk. 

Fico folytatásként elmondta még, hogy komoly megoldandó feladatai vannak az EU-s tagországoknak, ilyen például a a terrorizmus által megtépázott biztonságot, valamint a gazdasági és szociális biztonságot, a gazdasági fejlődést és a nyilvánossággal való kapcsolattartást az európai ügyeket illetően.

A magyar kormány egy ideje már mondogatja ezeket. Végre nem egyedül...

http://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/30225/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?