Blogolj!

600 ezer migráns – dermesztő számok Lázártól

Kecskés István

Lázár János, miniszterelnökséget vezető miniszter megdöbbentő számokat mondott a kötelező betelepítési kvóta kapcsán a Makó Híradó internetes oldalnak nyilatkozva. Nézzük, miről is van szó, de előre szólok, hogy ijesztő adatok következnek. 

" Mostanában 100-120 ezer emberről beszélnek Brüsszelben a hazánkra érvényes kötelező betelepítési kvóta kapcsán. Felső határ nincs, tehát végső számot nem tudunk, de amennyiben csak ez a 120 ezer ember érkezik meg hozzánk, a családegyesítést, valamint a gyermekvállalást figyelembe véve néhány éven belül már egy 5-600 ezres, folyamatosan gyarapodó közösségről beszélhetünk."

Fotó: makohirado.hu

Én szóltam...

5-600 ezres muszlim tömeg. Talán el sem tudjuk képzelni, hogy ez mit is jelente valójában. Nézzük pusztán az országra rázuhanó kötelességek – korántsem teljes – sorát. Nyilván jelentős mennyiségű segélyt kellene fizetnünk az idetelepített bevándorlóknak. Azt is könnyen kitalálhatjuk, hogy miből: a mi adó forintjainkból. Ez nemcsak az országnak, hanem minden egyes magyar embernek óriási teher lenne. Aztán szükség lenne különböző képzési intézményekre, hiszen az ide "dobott" migráns tömegből senki sem beszél magyarul, de jelentős részük angolul sem. Valahogy meg kell őket tanítani arra, hogy miként értenek szót velünk. Ez se lenne két forint, a forrás ugyanaz, mint az előbb. Aztán ugye azt utcán mégsem élhetnek, vagyis fedelet is kellene teremteni a fejük felé. Elképesztő mennyiségű lakást kellene felhúznia az államnak. Miből? Tudjuk a választ...

Ha a fentiekhez nyújtana is Brüsszel támogatást, még akkor is belerokkannánk. Miközben hazánk nagy nehezen stabilizálta a gazdaságát és egy kicsit el is indult felfelé, maga az EU nyomna vissza minket kvóta érvényesítésével a mocsárba. 

Sokan érzelgősen beszélnek a migrációs hullám szereplőiről, az illegális bevándorlásról. Érthető, hiszen nem egy olyan képet láttunk, amikor szülők a gyermeküket cipelve sétáltak át fél Európán, de egy fontos kérdést is tisztába tett Lázár János. 

"A magyar határt átlépők csupán 10 százaléka vallja magát politikai menekültnek, kilencven százalékuk azért hagyta el a hazáját, mert rossz körülmények között élt, és nem politikai védelemre, hanem jólétre vágyik."

A baj – és most egy kicsit demagóg és önző leszek –, hogy az ő jólétüket nekünk kell előteremtenünk. A mi felépített életünket, a bevételeink mennyiségét veszélyezteti az, hogy a kvóta-rendszer szerint ide telepített migránsok életkörülményei javuljanak. Hiszek a keresztényi szeretetben, de abban is, hogy a saját családomért dolgozom, a gyerekeim jólétét szeretném biztosítani.

http://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/30161/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?