Blogolj!

Brit fal

Olyan döntést hoztak a britek, hogy a fal adja a másikat...

Egészen pontosan az a fal, ami Calais-nál áll majd, hogy megfékezze az illegális bevándorlókat. Ezzel az akadállyal akarják a britek növelni a kikötő és a kamionosok biztonságát. A városnál amúgy erősen fokozódik a nemzetközi helyzet. Hiába áll kerítés, a migránsok rendszeresen felugrálnak az Angliába tartó kamionokra, hogy a szigetországba szökhessenek. Calais-nál egy óriási táborban laknak az illegláis bevándorlók, s ez ellen már a helyi gazdák és fuvarosok is tiltakoznak. 

És megszületett a brit döntés: új, nagy falat építenek Calais-nál, hogy megfékezzék az olykor magukról megfeledkező bevándorlókat. 

Falat. Nem kaput szárnyakkal, nem NATO-drótot, nem villanypásztort, hanem egy négy méter magas építményt, amit a francia (még egyszer leírom: a francia) és a brit kormány közösen finanszíroz majd. Az elképzelések szerint a fal az év végére készen is lesz és sima betonból készül, hogy ne lehessen rá felmászni. Egy kilométer hosszú lesz és az autópálya mellett húzódik majd, lesznek mellette fák és virágok is. 

Szóval egy kilométer és fal. Ez nem elég – ez mindenki tudja. A problémát pedig végképp nem oldja meg, hiszen ettől még Párizsban, Marseille-ben, vagy éppen Nizzában ott flangálnak a főutcán az illegális bevándorlók, sőt még Ausztriában és Németországban is zaklatják a nőket. Ez csak egy jelzés. Egyfelől a fejlett (no hiszen...) Nyugatnak, hogy az eddig járt út hibás volt, ezt a helyzetet nem lehet simogatással megoldani, minimum fitogtatni kell az erőt. Másrészt üzenet Magyarországnak, hogy eddig jó úton járt a kerítés építéssel és az ehhez fogható, amúgy nyugatabbra elítélt intézkedéssel. 

Hogy aztán ennek a jelzésnek mi lesz a hatása, azt még nem tudni. Bár azt kötve hiszem, hogy Európa szerte falakat építenének, de ez az egy kilométer lehet egy új migráns-politika kezdetének alapköve.

http://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/30099/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?