Blogolj!

Mi, a demokrácia és Brüsszel


Beleestem egy vitába arról, hogy mi is lesz az október 2-i népszavazás eredménye, abban a várt esetben, ha a "nemek" kerülnek túlsúlyba. Természetesen a liberális válasz rém egyszerű: semmi. Ez azért egy ordas nagy baromság, hiszen ilyen esetekben nincs olyan, hogy egy referendum eredményének nincs hatása.

A népszavazás a demokrácia egyik csúcsa. Már a nevében is benne van minden, hiszen ilyen esetekben a nép dönt egy igen fontos kérdéssel kapcsolatban, esetünkben arról, hogy hozzájárulunk a brüsszeli ötlethez, amely szerint módszeresen telepítenek vissza illegális bevándorlókat az uniós tagállamokba. 

Magyarországot Brüsszel irányából több alkalommal érte már kritika azzal kapcsolatban, hogy mifelénk nincs demokrácia – ezeknek a vádaknak a hátterében többségénen baloldali gondolkodók, vagy éppen maga a liberális sajtó állt, de ezt most tekintsük részletkérdésnek. Maradjunk annyiban, hogy ez egy hülyeség, hiszen hazánkban él és virul a demokrácia, lám még népszavazás is lesz. Aminek ráadásul igen fontos eredményei lehetnek. 

Először is az, hogy kimondjuk, köszönjük a lehetőséget, de nem élnénk vele, vagyis nem kérünk az illegális bevándorlók kvótarendszerű betelepítéséből, majd mi megoldjuk a saját törvényeink szerint ezt az ügyet. Ennek a döntésnek hatása kell legyen a brüsszeli bürokráciára, ha más nem – és ez a második eredmény –, hogy teszteljük, miként is működik afelé a demokrácia. 

Mert, ha a magyar nép(szavazás) döntést hoz, azt tiszteletben kell tartani. Vagy, ha nem, akkor Brüsszelben magasról tesznek a demokráciára, nemcsak a miénkre, hanem úgy általában az egész intézményre. Persze nem kérdés, hogy adott esetben lehetne magyarázat arra, hogy miért akarják felülírni a magyar nép akaratát, mert ebben nagyon jók az EU-s vezetők, de ez már megint egy más helyzet lesz. 

Vagyis az október 2-i népszavazás a véleménnyilvánítás és a demokrácia tesztje miatt is fontos. Nem létezhet olyan forgatókönyv, amely szerint Brüsszelben figyelmen kívül hagyják a magyarok akaratát. Még akkor sem, ha ez lavinaszerű eseményeket hozhat maga után, mert lehet, hogy többen is kedvet kapnak majd a szavazáshoz. No, de erről szól a demokrácia és ezt talán még az EU nagy urai sem felejtették el.

http://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/30063/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?