Blogolj!

Merkelék nagy pofont kaptak

Kecskés István

Merkel kancellár pártja nem vereséget szenvedett a Mecklenburg–Elő–Pomerániában tartott tartományi választáson, hanem akkora maflást kapott a szavazóktól, hogy nosza... Mert az még hagyján, hogy a szociáldemokraták megnyerték ezt a kört, de hogy Merkeléket, az előzetes eredmények alapján, megverte a bevándorlásellenes Alternatíva Németországnak párt is, az már nincs hibahatáron belül. 

Ez több, mint egy jelzés, ez valódi pofon Merkeléknek. Akár azt is kiírhatták volna nagy betűkkel a választók a falra, hogy "Elég volt!"

Mert, hogy a németeknek elegük van a "Willkommenskultur" hozadékából, vagyis az utcákon randalírozó bevándorlókból, az biztosnak tűnik. Ráadásul ugye kelet-német tartományról van szó, amelyben nem rendszeresek az ilyen jellegű fordulatok és ráadásul az illegális bevándorlókból is kevesebbet kaptak. 

A németek nem hülyék. Pontosan tudják a keleti végeken is, hogy mi történik a nyugati oldalon. Gyanús, hogy Merkelt a saját maga butasága söpri majd el hamarosan, amikor jönnek a választások, nemcsak a tartományokban, hanem az egész országban. 

Ráadásul emlékezhetünk arra, hogy ez már nem az első kellemetlen kudarca a CDU-nak, hiszen az elmúlt hónapokban beleszaladt már néhány vereségbe a formáció. Úgy tűnik, hogy a párt, ezzel együtt Merkel is a végét járja és hamarosan belebukik az elmúlt év ámokfutásába. 

Ugyanakkor az utódja komoly örökséget kap tőle, hiszen ettől még a migránsok Németországban vannak. Azok a bevándorlók, akik kétmillióan érkeztek, de csak ötvennégyen vállaltak munkát. Azok, akikről nem tudni, hogy mikor borul el az agyuk. 

Ennél a merkeli hagyatéknál nincs súlyosabb.

http://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/30015/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?