Blogolj!

Molnár Gyula és az MSZP: dupla nulla

József

Az MSZP behozta a politikai kommunikációba a nullával való szorzást és osztást. Tudjuk, hogy az ilyen műveleteknek mi a végeredménye, de azt egyelőre kíváncsian várjuk, mire jut a baloldali törpepárt ebben a feladványban. 

No, de nézzük, hogy konkrétan miről is van szó. 

Azt írja az mszp.hu, hogy: "Ne tegyünk viszont úgy, mintha létezne kötelező kvóta. Nem létezik." 

Rendben, értjük. Nem teszünk úgy. 

Már csak azért sem, mert Molnár Gyula a szocialisták elnöke a következőket nyilatkozta a Hír TV-ben: "hogyha ez a kérdés majd bármikor fel fog vetődni, akkor mi is készen állunk, hogy támogassuk a kormányt a kötelező kvótaellenes harcában."

Na most akkor mégis létezik? Akkor most mit csináljunk? Úgy tegyünk, vagy ne? 

A két megnyilvánulás között egy csomó idő telt el. Legalább másfél, két óra. 

Szóval Molnár Gyula támogatja a kormányt a kvótaellenes harcban, ami nem lesz könnyű a számára, hiszen az általa vezetett párt szerint a kötelező kvóta nem létezik. Vagyis itt van a nullával történő szorzás/osztás szöveges esete. 

Bevallom azt azért nem hiszem, hogy a két megnyilvánulás között megjött Molnár Gyula esze. Vannak az életben csodák, de azért mindennek van határa. Sokkal nagyobb az esélye annak, hogy az elnöknek fogalma sincs arról, hogy mi történik az MSZP-ben, pedig nem olyan nehéz ám kitalálni: összevissza beszél mindenki. Egyik balkéz nem tudja mit csinál a másik balkéz. 

Néhányszor megpróbáltam már beleélni magam a baloldali szavazók helyébe. Elkezdtem mantrázni, hogy nincs rezsicsökkentés, erre mit tesz Isten, jött egy villanyszámla és látom rajta, hogy mennyivel kevesebbet kellett befizetnem. Aztán mondogattam azt magamba, hogy a kormány nem költ az egészségügyre, erre érkezik egy EU-s jelentés arról, hogy hány milliárdot fordított a kórházak felújítására. Na de sebaj, mert az egészségügyben dolgozóknak nagyon rossz, aztán hirtelen jönnek a hírek a jelentős béremelésről. Ellenben a tanárokkal nem foglalkozik a kormány, aztán hipp és hopp felemelik a bérüket. 

Nem lehet könnyű MSZP-snek lenni. Követhetetlen ez a mostani út- és helykeresés. Az igazság valószínűleg az, hogy a szocialistáknak se útjuk, se helyük nincs. 

Mert ugye tudjuk, hogy a nullával történő műveletek vége mindig nulla. Esetünkben dupla nulla. 

Molnár Gyula ezzel a képpel kampányolt. A helyretétel még messze van...

http://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/29925/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?