Blogolj!

Rémálom lehetett

Az olimpia vége óta, azon gondolkodom, osztok-szorzok, filózok, hogy mennyire volt sikeres számunkra ez a riói két hét. Mert ugye, ha pusztán az aranyak számát tekintjük, akkor az a nyolc elég szépen hangzik, ennél többet nem nagyon szoktunk hazahozni, viszont a többi érem elég kevésnek tűnik, meg a pontszerző hely se túl sok. Ráadásul az összes érmet négy sportág szállította és a csapatsportokban se nagyon remekeltünk. Igaz, néhány érem a tarsolyban maradt, gondolok itt a birkózók zsebéből "kilopott" érmekre, vagy a vízilabdázók hajszálon, pontosabban egy-egy rossz büntetőn múló vereségeire. Vagy a kajak-kenus fiúk csapatcseréjére, néhány úszónk betlijére. Szóval azok a fránya nüanszok, amik, ha bejöttek volna, most egy kiugróan sikeres olimpiáról beszélhetnénk. De nem beszélhetünk, mert a sportban a ha, az tudják, nincs. 

Ilyen gondolatok cikáztak jobbra-balra, bevallom, nem igazán tudtam dönteni és sportrajongó ismerőseim többsége is hasonlóan dilemmázott. Segíteni tehát ők se segítettek. Hétfőn azonban történt valami, ami eldöntötte a kérdést. A Népszava című kiadvány - tudják ez az a lap, amit néhány szélsőségesebb újságolvasó csak gumikesztyűben hajlandó megérinteni is – megírta, hogy fideszes politikusok elégedetlenek Borkai Zsolttal, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökével és valószínűleg le kell mondania. Az írást át is vette néhány hasonló jellegű orgánum, sőt néhányan már a lehetséges utódokon polemizáltak, de szerencsére azért olyan nagy hírverése nem volt a sztorinak. Maga a cikk is elég érdekes volt. Az még rendben, hogy konkrét forrást nem jelölt meg, de, annak a bizonyos elégedetlenségnek az okát sem írta le. Mármint, hogy a fideszes politikusok miért haragudtak meg az egyébként szintén fideszes politikus, nem mellesleg olimpiai bajnok elnökre. Én viszont őszintén megörültem, mert a bennem dúló dilemmát azonnal eldöntötte. Ezek szerint sikeres volt az olimpia magyar szempontból. Méghozzá nagyon. Mert csak egy nagy siker érheti el azt, hogy a népszava másként gondolkodói ilyen dühödt, át nem gondolt támadást indítsanak. Az, hogy a hír légből kapott, már ide se írom, mert a népszavásoknál már-már megszokott, hogy nem a szikár tények, hanem a szándék az elsődleges. Még délelőtt maga Borkai Zsolt közleményben cáfolta a leírtakat, majd az M4Sport műsorában személyesen is. Itt ráadásul az a Kovács Kokó volt a moderátor, akit a Borkai távozást tényként közlő újságok a legesélyesebb MOB-elnökjelöltként neveztek meg. Mindketten méltatlannak nevezték a Népszava által leírtakat, és szerencsére sokat nem is időztek rajta, egy kézlegyintés után értelmesebb témával folytatták. 

Legyintenék én is, de azért nem állom meg, hogy ne tegyem hozzá, sajnálom a népszavásokat. Borzalmas lehetett végignézni, ahogy Hosszú Katinka harmadszor is aranyérmesként a célba ér, vagy ahogy a kajaknégyes leiskolázza a világot. Szilágyi Áron vívásáról már ne is beszéljünk, azt valami horror lehetett átélni, ahogy az a gyerek lekaszabolta a mezőnyt. Ja, és tetézve mindez , Szanyi Tibor európai parlamenti képviselőt idézve, „népnemzeti vircsafttal”, ami a Symában volt az Aranygép fogadásakor. Rémálom lehetett. 

http://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/29901/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?