Blogolj!

Norvég alapozás


"Norvégia 200 méter hosszú, 3,5 méter magas drótkerítést emel Oroszországgal közös, sarkvidéki határán, miután tavaly 5500, többségében szíriai menekült érkezett e határszakaszon keresztül az észak-európai országba. A norvég kormány közlése szerint a kerítés és egy új kapu megépítése a biztonság fokozását szolgálja az állampolgárok szabad mozgását lehetővé tevő schengeni övezet legészakabbi pontját jelentő, Sotrskog határállomás környékén." – írja a hirado.hu.

Puff neki... Már a norvégok is alapozzák a kerítést, pedig ők aztán olyan befogadók, mint a huzat. Mondjuk hiszti lett is abból, hogy bejelentették ezt a tervet. Az érintett norvég település polgármestere és a jogvédők szerint is a hidegháború legsötétebb napjait idézi ez az intézkedés.

A hírek nem számolnak be lakossági tiltakozásról – igaz ünneplő norvég tömegekről sem. Úgy tűnik hallgatnak, ami ebben az esetben beleegyezést is jelenthet.

Mindenesetre jelzésértékű, hogy a nyitott norvégok is eljutottak erre az elhatározásra. Mutatja, hogy a brüsszeli bürokraták képtelenek a helyzet megoldására, úgy tűnik mindenkinek, aki túl akarja vészelni ezt a nehéz időszakot, saját kezébe kell vennie a sorsát. 

A 200 méteres kerítés nem hosszú. De nagyon komoly jelzés értéke van. 

http://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/29710/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?