Blogolj!

Soros csatlósai érvénytelenítenék a szavazást

"Utasítsa el a kényszernépszavazást: menjen el, és adjon le érvénytelen szavazatot!" – írja internetes oldalán a Magyar Helsinki Bizottság. Soros György liberális értelmiség egyik kedvenc szervezete, ezt követően kérdéseket tesz fel, válaszokat is ad. Érdekes felvetések, megpróbáltam ezekre reagálni. 

Nézzük hát.  

Mi közünk hozzá?

"(...) Fontosnak tartjuk, hogy az emberek éljenek és élhessenek emberi jogaikkal (...)"

Világos! Tehát mindenki menjen el szavazni és adjon le érvénytelen szavazatot. Éljen is a jogával, meg ne is. Bravó! Gúnyoljon ki egy demokratikus intézményt! 

Miért szólunk bele?

"(...) a kényszernépszavazás nem csupán a menedékkérőknek rossz, de nekünk, magyar állampolgároknak, a magyar társadalomnak is az. (...)"

Nem tudom, de nekem gyanús, hogy megerőszakolt német nőknek, a terrorban tartott franciáknak, a folyamatos fenyegetésben élő belgáknak egy kicsit rosszabb, mint annak a nemzetnek, amely felvállalja a (külön)véleményét. 

Miről tereli el a figyelmet a népszavazás?

"(...)Ez a népszavazás egy elterelő hadművelet, aminek az a célja, hogy ne az ország sorsát érintő valós problémákról, az oktatás, az egészségügy, a munka világának válságáról, a kivándorlásról, a szegénységről és a korrupcióról beszéljünk.(...)"

Jó, hát ha van egy ilyen kérés, akkor beszéljünk a felvetésekről. A pedagógusok és az egészségügyi dolgozók soha nem látott béremelés közben vannak. Súlyos tízezrekkel emelkedik a tanárok és az egészségügyi dolgozók fizetése. Beszéljünk még erről? Rendben! Az elmúlt öt évben a kormány sokkal többet költött az egészségügyi intézmények felújítására, mint az elődei összesen. Ideértve a kommunistákat is – nemcsak 1990 után, hanem előtte is. Még? Ok! Közeledik a teljes foglalkoztatottság, vagyis szinte minden érintettnek van/lesz munkája. Kivándorlás? Arra gondolunk, akik közül egyre többen jönnek haza, de akik nem azok meg itthon adózva emelik az állam bevételeit? Szegénység valóban van, de mivel közel a teljes foglalkoztatottság, talán ez is leküzdhető probléma lesz. Korrupcióról a Helsinki Bizottság ne beszéljen, ha lehet. 

Miért nincs értelme a népszavazásnak?

A Helsinki Bizottság válaszából most nem idéznék, mert maga a kérdésfelvetés is rossz. Miért van értelme? Mert kiállhatunk magunkért, a saját véleményünkért – ez talán nem ütközik egyetlen EU-s előírásba sem. 

Miért kényszernépszavazás?

"(...) A hazug és sokmilliárdos kormánypropaganda pedig azt a hamis látszatot kelti, mintha itt „sorskérdésről” lenne szó, és azt sugallja, hogy aki nem a kormánynak kedves választ adja vagy távol marad a népszavazástól, az legalábbis felelőtlen, de még inkább hazaáruló."

Kapaszkodjunk bele az utolsó szóba. Helsinki Bizottság! Az kiabál, akinek a háza ég? Ebben a kérdésben nincs a kormánynak kedves válasz. Itt a magyar nemzet számára van olyan válasz, ami megmenti a függetlenségét, a biztonságát, a szabadságát. 

Ha nem a feltett kérdésről, akkor miről is szavazunk valójában?

"Bizonyos értelemben az ország jövőjéről. (...)"

Nem is bizonyos értelemben, hanem konkrétan. 

Miért nem az igennel szavazásra buzdítunk?

"(...) Az „igen” szavazat látszólag a népszavazási provokációra adható legmarkánsabb elutasító válasz, de valójában az is a kormány érdekeit szolgálja, mert elfogadja a rossz kérdést, valamint növeli a részvételt, vagyis a népszavazás érvényességét segíti elő."

Értem! Szóval ez a mondj nemet az igenre kampány. Okos! Vagy esetleg a tagadd meg az igent! A Diósgyőr labdarúgó-csapatának szurkolói által korábban készített transzparens jut eszembe erről: "Szar minden!" – állt a táblán. Nem lehet könnyű a Helsinki Bizottságnak, mert szerintük az ég sem kék és a fű sem zöld, de legalábbis tagadni kell!

Akkor meg miért nem a távolmaradásra buzdítunk?

"(...) A közügyekben való részvételt kiemelkedően fontos emberi jognak és a demokrácia alappillérének tartjuk. Valljuk, hogy a demokráciában aktívan kell részt vennünk, aktívan kell kinyilvánítanunk a véleményünket. (...)"

Újabb logikai bukfenc. Most akkor menjünk szavazni, vagy ne menjünk? Ne zavarjatok már össze.

Mi az előnye az érvénytelen szavazatoknak?

"(...) Márpedig a Magyar Helsinki Bizottság abban bízik, hogy sok olyan ember van az országban, aki viszolyog a mostani álreferendumtól és felismeri a kormány aljas szándékát. (...)"

Én meg abban hiszek, hogy sok az olyan ember hazánkban, aki látja, hogy a kényszerbetelepítés nem jó. Sőt ebben a kategóriában a legrosszabb, mert nem tudjuk, hogy kit kapunk vissza a Willkommenskult hazájától. Lehet benne ámokfutó bozótvágós, vagy éppen lövöldözős hátizsákos. 

Egy demokrácia mellett elkötelezett jogvédő szervezet hogyan buzdíthat érvénytelen szavazásra?

"(...) A népszavazásban mintaországnak tekintett Svájcban sokszor 10 százalék feletti az érvénytelen szavazatok aránya.(...)"

Igaz! És a hegyeik is magasabbak, na meg a csokijuk is édesebb. 

Hogyan lehet biztonságosan érvénytelenül szavazni?

"A legegyszerűbb, ha a szavazólapon található mindkét, tehát az „igen” és a „nem” karikába is keresztet teszünk, és voksunkat így adjuk le.(...)"

A kérés mit sugall? Hogy félni kell a szavazás közben? Ökrök. A Helsinki Bizottság tagjai alá is írják majd a szavazólapot, középre is tesznek egy ikszet. 

Az érvénytelen szavazat nem növeli a részvételi arányt és ezzel a népszavazás sikerességének esélyét

"(...)Tehát aki érvénytelenül szavaz, annak a szavazatát nem számolják az érvényesen szavazatot leadottak közé. Ezért ha valaki érvénytelenül szavaz, annak a szavazata ebből a szempontból ugyanaz, mintha el sem menne, a népszavazás érvényessége szempontjából a bojkott és az érvénytelen szavazat egyenértékű. A különbség a politikai üzenetben van.(...)"

Szóval a Helsinki Bizottság politizál. Köszönjük a beismerő vallomást. Már csak Soros Györgyét várjuk!

1
http://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/29569/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
kereszt 2016-08-21 16:29:00
Nem hat meg az álbaloldal.
Természetes Nekem és Családomnak,hogy elmegyünk és NEMMEL szavazunk.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?