Blogolj!

Gondjuk a bajuk?

Azt beszéli már az egész város, hogy Európa gigászai rettegnek. Legalábbis erre utal, hogy egyes francia politikusok újabban fegyverbe hívják a nemzetet; a nagy forradalom idején megszervezett, később azonban szétzavart nemzeti gárda újjáélesztését szorgalmazzák. Német kollégáik eközben a Bundeswehr határon belüli bevethetőségét sürgetik. Az ok mindkét országban azonos: bármennyire is folyik a mismásolás, már csak a hülye nem látja, hogy a rendőrség sem itt, sem ott nem képes megbirkózni a terrorfenyegetéssel. Márpedig a francia és német polgár – de legalábbis egyre nagyobb részük – nem hülye. Pontosan látja, hogy a békés jóléti társadalomnak – szó szerint – lőttek. A városok, falvak mostanra csataterekké változtak. Nem érezheti magát biztonságban immár sem a metróban, sem a színházban, sem a templomban, sem a bevásárlóközpontban, sem a vonatokon, sem a reptereken a polgár. És senki sem tudja, még hány és hány vérfürdőre kiszemelt helyszín létezhet.

Az egyre súlyosbodó válsággal az uniós nagyhatalmak jól láthatóan nem tudnak mit kezdeni. Néhány erőtlen, rendteremtést ígérő politikusi halandzsa elhangzik ugyan, de ezt gyaníthatóan maguk a szónokok sem veszik már komolyan. S közben özönlenek Európa irányába a migránsok, soraikban immár bizonyítottan az Iszlám Állam és más gyilkos bandák banditáival. Miközben egyre aktívabban szervezkednek azok a heccprédikátorok is: Ők bujtogatják mészárlásra azokat fiatalokat, akik másod-, harmadgenerációsként is képtelenek (vagy nem is akarnak) beilleszkedni az őket befogadó társadalomba.

A napnál világosabb: ha a „trójaiak” már a falakon belül kerülnek, csak vér és veríték árán lehet megszabadulni tőlük. Márpedig vészhelyzet van, s ez vészhelyzeti megoldásokat követel. Egyvalamit azonban lassan nem lehet elsumákolni, s ez az önvizsgálat. Annak őszinte megvallását, hogy mely politikai ideológia hirdetői és követői, milyen sugallatra és milyen megfontolásból hozták rá Európára a terrorizmus pestisét. Ezért az árulásért valakinek még felelnie kell(ene), s remélhetően nem csupán a történelem ítélőszéke előtt.

A schengeni határ egy részén már áll a védvonal, amely legalább csillapítja a kontinensre nehezedő őrületes nyomást. Gondolhatnánk: aki a szart kavarta, takarítsa is el maga után, egyébként pedig megérdemli a sorsát. De ez – sajna – nem így van. Merthogy nem elég csak a határt őrizni, muszáj folyamatosan a hátunk mögé is nézni.

A „trójaiak” már a falakon belül vannak.

Címkék: migráns
http://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/29293/pics/lead_800x600.jpg
migráns
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?