Blogolj!

Az egyházak és a szegedi szocik

József

Szeged vezetése útkeresésben van. 

Botka László mondjuk talált is egyet a saját háza és a Hit Gyülekezete helyi központja között – a a szegedma.hu cikke szerint, kapott is szép új burkolatot az út, hogy zökkenőmentesen el lehessen jutni rajta a-ból b-be.

Még szerencse, hogy saját forrásból – értsd: közpénzből –  épült, nem HITelből. Az egy mellékszál, hogy az egyik helyi MSZP-s képviselő édesapja a gyülekezet lelkésze, vagy mije...

Na, de most új vallási ügy van a városban. Hekáné Szondi Ildikó – ki nem találják, szintén szocialista képviselő – felszólalt a szcientológia egyház budapesti székházának megnyitóján. Tegyük hozzá, hogy Hekáné Szondi Ildikó országos viszonylatban még az MSZP-es között is ismeretlen, a szcientológusok pedig a törvények értelmében nem is alkotnak egyházat. 

Hekáné Szondi Ildikó (a fotót a szcientológusok oldala hozta nyilvánosságra)

No, de ez mindegy, mert a baloldali törpepárt képviselője felszólalt a rendezvényen, amit mára már ő is megbánt. Legalábbis erre utal az a nyilatkozat, amit tett: 

"...ezúton tájékoztatok mindenkit, hogy nem voltam az egyház hívője és nem vagyok a vallási egyesület tagja. Ugyanakkor a történtek arra figyelmeztetnek, hogy a jövőben közszerepléseim alkalmával körültekintőbben kell eljárnom."

Jaj...

Azt hiszem, Hekáné Szondi Ildikó nem ezen a Földön él. Mert aki igen, az tudja, hogy aki kicsit is csapódik a szcientológusokhoz, azt egy kalap alá veszik velük. Meg az ember amúgy sem, vagy csak nagyon kivételes esetben, szólal fel olyan "egyház" rendezvényén, amelynek nem a hívője. 

Amit a szocialista képviselő mond az pedig nem más, mint magyarázkodás. Pontosan tudta, hogy hova megy és azt is, hogy ha felszólal, akkor abból balhé lesz.

A következő majd akkor jön, amikor a házától szcientológusok székházáig felújítják az utat. Szegeden ennek, az útkeresésnek és a magyarázkodásnak is van hagyománya. 

http://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/28967/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?