Blogolj!

Végletes biztonság

József

Bejelentették már százszor, hogy az Európa-bajnokság ideje alatt nagyon komoly biztonsági intézkedéseket vezetnek be Franciaországban. Lehet, hogy ez így van, de annyit megjegyeznék, hogy a szurkolóknak bonyolultabb bejutniuk egy Ferencváros–Újpest NB I-es mérkőzésre, mint az osztrák–magyar EB-találkozóra. 

A drukkerek jegyét valamiért az első kapunál alkoholos filccel összefirkálják, aztán mehetnek a második sorhoz. Ott van egy motozás – teszem hozzá, a francia rendezők arra sem készültek fel, hogy nők és lányok is járnak futballmérkőzésre, mert női biztonsági elég kevés volt, pedig a ruházat átvizsgáláshoz elengedhetetlen –, aztán mindenki mehet a dolgára.

Nevet nem néznek a jegyen. Igazolványt nem kérnek. Nem történik semmi...

Ehhez képest az ember járkál a stadionban és belebotlik három marconába. A feketeruhások kedélyesen beszélgetnek, közben a parkolót és az érkező drukkereket kémlelik. A lábuknál pedig két akkora puska, hogy olyat egyszerű civil nem nagyon lát. 

Végletesek a francia biztonsági intézkedések. Mindenkit beengednek, de közben puskával vigyáznak. Elvisznek az utcáról szurkolókat, akik pirotechnikai eszközöket használnak, miközben a stadionba a magyar gól után füstöl a magyar szektor, mert a biztonsági ellenőrzésen átjött a füstbomba. 

Furcsa. 

De rájöttem ám, hogy kik az igazi ellenségek: a médiamunkásokra kell nagyon figyelni. Ott aztán van rend. Egyrészt fényképes belépőt kaptunk. Aztán a bejáratnál röntgenezik a táskát és fémdetektoros kapu is van, na meg olyan motozás, hogy már egy kicsit kellemetlen is.

Kecskés István, Bordeaux

http://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/27962/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?