Blogolj!

Gyárfás a mocsok és fertő ura


Bűnösök, börtönbe is kerültek.

Ma már viszont ott tartunk, hogy nemcsak ők hárman érintettek ebben a mocskos ügyben. A második, áprilisban történt lelepleződés után nem sokkal újabb bűntársuk lett.

Élénken emlékszem: egy beszélgetés közben jegyezte meg egy barátom, hogy az lenne az igazi, ha szegény áldozat is megszólalhatna az ügyben, de ő már elhunyt. Valaki elhintette a médiában, hogy Takáts Zsuzsanna már nem él.

Szombaton kiderült, hogy ez nem igaz.

Takáts Zsuzsanna olyannyira életben van – hála Istennek –, hogy szombat este főműsoridőben nyilatkozott arról, hogy mi és miként történt vele a hatvanas évek elején. Mit tettek vele Kiss Lászlóék.

Ki találhatta azt ki, hogy az áldozat már nem él? Kinek állt ez érdekében? Nyilván az, akinek ez az ügy, Kiss László mellett, nagyon fájt, akinek ez rém kellemetlen volt. Már csak azért is, mert ő maga is beismerte, hogy amúgy ő tökéletesen tisztában volt azzal, hogy mit követett el a volt szövetségi kapitány.

Barátunk, a google, az „elhunyt kiss lászló áldozata” keresésre válaszolva több cikket is feldob. Idézzünk az egyikből: „Gyárfás Tamás szerint már nem él az áldozat.”

Akkor meg is van a megoldás. A legtöbb hivatkozás az úszók elnökét idézi ezzel az állítással kapcsolatban. Hogy aztán ezt ő találta ki, vagy csak súgták neki, hogy ez van (ezt mondja?), az talán már sosem derül ki.

Sok minden rosszat lehet mondani Gyárfás Tamásról, de az biztos, hogy nem ma kezdte a kommunikációs szakmát. Ő maga volt az, aki igen sok alkalommal szembesítette a közszereplőket a hazugságaikkal. Talán azt azonban nem gondolta, hogy az élet ikszre játszik és most visszakapja mindazt, amit csinált az elmúlt évtizedekben. Az úszók elnökét néhány hónappal a riói olimpia és bő egy évvel a budapesti vizes világbajnokság előtt darabokra szedik majd.

És ez így helyes.

Bebizonyosodik, hogy az úszók fényes sikerei mögött létezik egy másik világ. Egy velejéig romlott, mocskos világ.

Amelyben az elnök cinkosan hallgat a szövetségi kapitány bűneiről. És amelyben az új szakmai vezető, Hargitay András is igyekszik elkenni elődje  bűneit. A megbocsátásról beszél – ami egy hívő embernek fontos, de bízzuk ezt a nálunk magasabb hatalomra.

Most, hogy Takáts Zsuzsanna megszólalt és minden kétséget kizáróan bizonyította, hogy hazudtak vele kapcsolatban, újra felvetődnek kérdések Kiss Lászlóval kapcsolatban.

Úszó szövetségi kapitányként több alkalommal is őt választották a sportújságírók az év legjobbjának, a nevét viseli a százhalombattai uszoda, több állami kitüntetés tulajdonosa. Ha tehetném megkérném, hogy mindezekről ő maga, önként mondjon le. Ha pedig nem teszi meg, akkor vegyenek tőle vissza mindent. Fosszák meg ezektől, pont úgy, ahogy ő és bűntársai elvették a teljes és nyugodt életet Takáts Zsuzsannától.

Gyárfás Tamás pedig mondjon le! Ebben az ügyben a második hazugság kapcsolódik a nevéhez. Az első még az volt ugye, amikor az ügy kirobbanását követően azt állította, hogy Kiss László wikipedia oldalán ott van, hogy börtönben ült és „nem tegnap került oda a mondat, hanem évekkel ezelőtt.” Akkor bebizonyítottuk mi is, hogy ez nem volt igaz, mert az eset napvilágra kerülését követően írták fel ezt a mondatot az online lapra. Ez lepergett az úszók elnökéről. A mostani eset sem hozza majd zavarba.

Gyárfás Tamás lassan elér oda, hogy nem is csak cinkosa Kiss Lászlónak, hanem a bűntársa. És ezen a ponton nem érdekes, hogy hány érmet szereznek az úszók az olimpián – Hosszú Katinka, Cseh László és Gyurta Dániel megoldja ezt Gyárfás Tamás nélkül is – és az sem, hogy elkészül-e időben az új, budapesti uszoda. Ennél sokkal fontosabb, hogy tisztuljon meg az úszás, mert most ott tartunk, hogy nem engedném a gyerekemet a medence közelébe sem. Talán nem mellékes, hogy fiatal korunk példaképei Egerszegi Krisztina és Darnyi Tamás távol tartja magát a sportágtól. Ez mindennél többet mond. Pedig nem nekik kellene a háttérben lenniük.

1
http://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/27129/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Laszlo 2016-05-08 22:56:20
Jó lenne már abbahagyni a döglött oroszlán rugdosását. Kiss már megbűnhődött azért, amit tett, és főleg nem belekeverni Gyárfást, akinek semmi köze az egészhez. Még akkor is, ha sokan politikai okokból utálják, mert napkeltés volt. Mert erről van szó, ugyebár, kedves szerző? Gyárfás kiváló sportvezető, nemzetközi tekintély, éppen most választották újra a nemzetközi úszószövetségben betöltött posztjára. Ami pedig Takáts úrasszonyt illeti, csak két megjegyzés. Mit gondoljon az ember egy olyan 18 éves lányról, aki első szóra felmegy egy vadidegen lakására. (Mindezt a hatvanas évek elején, amikor ez, nagyon finoman fogalmazva, nem volt szokásban.) A másik, hogy szó- és ítélőszéknek az ország első számú szennycsatornáját választotta. Nyilván ők fizették a legtöbbet.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?