Blogolj!

Migránsokkal zsarol az EU

József

Több, mint hetvennyolcszor annyit ér az EU-nak egy január 1-én született, szíriai Mohamed, mint én, a tisztességesen dolgozó uniós polgár. Legalábbis ez derül ki az Unió némileg zsaroló, kicsit emberkereskedelemre emlékeztető új szabályából. Bocsánat, de érek annyit, mint Mohamed! 

Na kérem, akkor nézzük a számokat. 

Én, magyar állampolgár, az elmúlt hét esztendőben 1 millió forintnyi támogatást kaptam az Európai Unitól. Persze nem a bankszámlámra küldték, hanem ha elosztjuk az EU-ból érkező különböző támogatásokat, akkor ennyi lenne az én részem. Nyugi, nem kérem, maradhat az ország vászontarisznyájában. (Regős Bendegúz után szabadon!)

Szóval egy millió hét év alatt. 

Most meg jön a hír, hogy az EU, kér Magyarországtól (is) 78 millió 250 ezer forintot minden egyes visszautasított migráns után. Az van, hogy egy tavalyi irányszám 1294 illegális bevándorlót kellene befogadnunk, de mi nem akarjuk, vagyis 1294 szorozva 78 millió 250 ezer forinttal, az annyi mint... kiakadt a számológép...

És egy kicsit én is. 

Miért van az, hogy tisztességesen dolgozó uniós polgárként egy milliót érek, egy bevándorló pedig 78 millió 250 ezret? Gondolom ebből akarják finanszírozni a „Willkommenskulturt” Angela Merkelnek, de ez azért egy kicsit erős alkalmazása az együtt sírunk együtt nevetünk elvnek. Mert ugye mi egyáltalán nem akartunk ebben a kérdésben együtt sírni senkivel, így aztán léptünk is, hogy minden rendben és nyugalomban legyen. 

Úgy érzem az Unió most zsarolja Magyarországot (is). Vagy befogadjuk a kitudja honnan érkező valakiket (sokuk szíriai, január 1-én született és Mohamed a neve...), vagy a fizetünk, mint a katonatiszt és a gatyánk is rámegy. 

És a zsarolás mellett egy kicsit emberkereskedelemnek is tűnik. 

De talán érek én is annyit, mint Mohamed...

 

http://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/27092/pics/lead_800x600.jpeg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?