Blogolj!

Új dimenzióban a politikai proli

József

A mostani bejegyzés Marosvári Attiláról, makói önkormányzati képviselőről, illetve az ő egyik kijelentéséről szól majd. 

Ki is ő tulajdonképpen?

Röviden? Egy senki... 

Bővebben? Egy senkiházi, bunkó...

Részletesebben. 

Az egykori SZDSZ-es (mi más?) „politikus”, aki a már süllyesztőben lévő pártjával együtt bukott, a csillagok együtt állásának köszönhetően önkormányzati képviselő Makó városában. Leginkább arról híres, hogy korábbi képviselősége alatt hat éven át egy nap szabadságot sem vett ki (nyilván még a mártélyi Tisza-partra sem ugrott át pecázni egy unalmas, nyári kedd délelőtt...), így az új testületnek 180 napi szabadságát kellett megváltania és 4.260 millió forintot kifizetnie Marosvárinak.

Aki most ismét a figyelem középpontjába került – bár ment volna ezúttal inkább szabadságra. 

Történt, hogy a baloldali törpepártok képviselője egy zárt képviselő-testületi ülés után (hogy zárták volna be...) több tanú füle hallatára, a következőket mondta Czirbus Gábor alpolgármesternek: „Gerinctelen vagy! Mikor takarítjátok el innen ezt a nőt? Ez egy geci.”

A célpont, vagyis a több alkalommal nem idézhető jelzővel illetett személy Farkas Éva Erzsébet polgármester volt. 

Vonatkoztassunk el minden mástól, csak a lényegre fókuszáljunk: egy nő. Még egyszer: egy NŐ.

Azt, hogy a bukott baloldal kudarcaiba belefásult, néha talán belebolondult, személyek tudnak hülyeséget beszélni, az nem újdonság. Az is megesett már, hogy gőgösen „lövöldöztek” a parlamentben a kormánypárti sorok felé. Na, de ez mégiscsak egy új dimenziója a politikai prolinak.

Farkas Éva Erzsébet természetesen feljelentést tett. Ez így helyes. Az viszont a demokrácia egyik hibája, hogy az ilyen képviselőket a választók nem hívhatják azonnal vissza. Mert azt azért nem hiszem, hogy Marosvári Attila szavazói azonosulni tudnak ezzel a stílussal – még akkor sem, ha mondjuk nem szeretik a polgármester asszonyt. 

Lemondást nyilván nem várhatunk Marosvári képviselőtől. Hogy miért? Mert a stílus maga az ember. Még, ha embertelenül egyszerű, akkor is.

http://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/26599/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?