Blogolj!

Rend, fegyelem – nyugalom

József

Magyarországon rend van. A Liszt Ferenc Reptéren nagy a készültség, ez nem kérdés, de a fegyelem az úr. És ez így is van rendjén, még abban a világban is, amelyben a félelemnek központi szerepe van. Becsüljük ezt meg.

Egy nappal a brüsszeli tragédia után keltünk útra repülővel Budapestről. Figyeltük a híreket, tudtuk, hogy komoly biztonsági intézkedéseket vezettek be a reptéren. TEK-esek a felhajtón, gépfegyveres marconák az épületben. 

Ijesztő is lehetne, de nem az. Mert nyugalom van. 

Velünk két gyerek. Ők nem értik mi van, miért van a fekete ruhás bácsiknál puska. Nem is kell nekik. Azt mondtuk, hogy azért vannak ott, hogy vigyázzanak ránk. Ennél több információra nincs is szükségük. 

A lényeg az, hogy Budapesten nem kell félni, még akkor sem, ha katonák vannak a reptéren. Ennek sok oka van. 

Leginkább az, hogy nálunk nincsenek olyan emberek a reptéren, az utcákon, akiktől annyira kell tartanunk, mint a brüsszelieknek, vagy a párizsiaknak, vagy netán a kölnieknek, esetleg a frankfurtiaknak, akiket megerőszakoltak a szilveszteri bulikban. 

A Liszt Ferenc Reptéren szerdán minden profin működött. A csomagok átvizsgálása, a gépre léptetés – minden, nyugodtan és profin ment. 

Ehhez sok minden kellett. Most nem akarok belemenni abba, hogy ehhez szükséges volt a kerítés és az összes többi olyan intézkedés, ami miatt fújt ránk a liberális Európa. 

Kicsit félve mentem ki a reptérre, de már nem aggódom. 

Magyarországon és Budapesten rend van és fegyelem. 

http://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/26073/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?