Blogolj!

Juhász Péter nem enged a panorámából

József

Az Együtt társelnökéről a TV2 derítette ki, hogy havi 200 ezer forintért bérel lakást, Juhászt is megkeresték, a felvételen az interjúalany meglehetősen ingerülten reagált arra, hogy közszereplőként lakásbérléséről, bedőlt cégeiről, titokzatos támogatóiról, adománykérő akcióiról kérdezgetik.

Talán úgy gondolta, a korrupció elleni küzdelem önzetlen élharcosaként a kérdezés joga kizárólag őt illeti meg.

Juhász később a nol.hu-nak is részletezte bevételeit-kiadásait, bizonyítván, az utolsó ezresig el tud számolni vagyoni helyzetével, szemben a teljes egészében korrupt hazai jobboldallal.

Nézzük hát.

Juhász havi 330 ezer forint kap az önkormányzattól és pártjától, erre jön egyszer 15 ezer forint, egyszer 50 dollárnyi támogatás két titokzatos magánembertől, a három gyerek és a főállású anyaként otthon levő barátnője után pedig körülbelül 73 ezer forintot kapnak, a teljes havi bevétel minden mással együtt 430 700 forint.

Amikor idáig jutottam az olvasásban, azt hittem, Juhász ezzel azt akarja mondani, hogy ebből a pénzből minden pressziótól, kényszertől mentesen, viszonylagos anyagi függetlenségben tudja folytatni harcát a mindennapokban. Mert hát ez nagyon jó pénz egy háromgyermekes párnak a mai Magyarországon.

De nem.

Juhász maga mondja el, szégyelli ugyan, ám nem jönnek ki mindig, mert további baráti támogatásokra szorul, ez nem kifejezetten pénz, hanem például gyerekruha, élelmiszer, ingyenes éttermi koszt. És szüksége van a Facebook-os adományozó akciókra is, valamit további támogatásokra is.

A TV2 kameráinak egyébként megmutatta a számlaszámát is, hogy erre lehet utalni.

Tehát van egyszer egy politikus, aki nem tud kijönni olyan havi összegből, amely sokaknak elérhetetlen, és 2018-ban majd azt kéri a választópolgároktól, hogy szavazzanak rá, és juttassák döntési pozícióba, mert milyen jól elrendezi majd az ország gazdasági ügyeit (is).

Az Együtt társelnökének lakhatási kiadások okoznak fejtörést.

Havi 200 ezer forintért bérel egy 130 m2-es panorámás lakást a II. kerületben, ez pedig a rezsivel együtt 250 ezer forint körül van.

Kézenfekvőnek tűnik a válasz, ha a 430 700 forintnyi bevétel mintegy 60 százalékát a lakásbérlés és a rezsi teszi ki, akkor az ember – még ha fájó szívvel is – olcsóbb és kisebb rezsijű lakást bérel.

Juhász azonban más megoldást választott. Nem, nem enged a panorámás lakásból, hiszen az neki jár.

Inkább további adománygyűjtő akciókat szervez a FB-n, és kéri támogatóit további jólelkű utalásokra.

Tehát másodszor is van egy politikus, aki tovább nyújtózkodik a takarójánál, olyan lakásban él, amelyet nem engedhet meg magának, ennek fenntartásához pénzt kunyerál, és 2018-ban majd azt kéri a választópolgároktól, bízzák rá az ország ügyeit, mert milyen gondos, jó sáfár lesz ő.

Tönkrement cégei, a Milla tisztázatlan pénzügyei – a napokban támadta be Juhászt egy volt Milla-társ ezzel kapcsolatban -, csak hab a tortán, nem változtat a lényegen, azon, hogy aki a saját személyes vagyoni ügyeit ilyen link módon intézni, annak lehetőséget sem szabad adni arra, hogy országos ügyekért vállaljon felelőtlenséget.

Erre hamarosan a saját naiv és megvezetett támogatói is rá fognak jönni, akik adott esetben sokkal rosszabb körülmények között élve támogatják Juhászt, aki mint látjuk, nem enged a panorámából.

Abban viszont igaza van a könnyűdrogok legalizálásáért küzdő egykori Kendermag Egyesület volt vezetőjének, hogy panorámás budai ingatlan erkélyén szívesebben sodor az ember egy dzsointot, mint csepeli panelben.

http://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/25976/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?