Blogolj!

Szexi buktató


Ma 4 millió 300 ezer ember fizet a munkája után adót Magyarországon, és ebből 1 millió az állami alkalmazott. Egy 10 milliós országban a piacon dolgozó 3 millió 300 ezer ember fizeti minden hónapban az 1 millió állami alkalmazott munkabérét. Ez az indoka a karcsúbb kormányzati modellnek.

Lázár János – nem először – belefújt a nullás lisztbe. Arról beszélt a Kossuth Rádióban (ahol azért elég ritkán szólal meg), hogy "egy vállalkozónak majdnem háromszáz órát kell azzal foglalkoznia, hogy az adóügyeit elintézze egy évben. Ahhoz, hogy egy vállalkozó telepén áram legyen, ahhoz 252 napot kell várnia, több mint egy évig tart az esetek jó részében, hogy egy vállalkozás áramhoz jusson."

Magyarul kimondta azt, amit mindannyian érzékeltünk évtizedek óta.

És ezzel együtt kimondta azt is, amitől most Lillafüreden egy-két, a képviselőséget hitbizománynak tekintő fideszes politikusnak átszíneződik a nadrágja. Mert a lázári logika szerint vége annak, hogy a serényen plakátoló (és egyben erőteljesen suksükölő) Mariskát majd ilyen-olyan hivatalba-intézménybe elhelyezzük „sportállásba”, hogy majd 4 év múlva megint serényen plakátolhasson.

Lázár bevállalta azt, amit eddig még senki.

Ezektől talán nemsokára megszabadulhatunk...

Hogy a sajátjai kinyírhatják?

Lehet.

Nekünk meg ez marad bukás esetén: „4 millió 300 ezer ember fizet a munkája után ma adót Magyarországon, és ebből 1 millió az állami alkalmazottaknak az aránya. 3 millió 300 ezer ember van egy piacon egy 10 milliós országban, és 1 millió állami alkalmazottnak fizeti minden hónapban a munkabérét. Ez elég problémás”.

Nagy csörte lesz a Palota Szállóban. Személyes érdekek vs az ország versenyképessége.

Lehet, hogy Lázár lesz a mammutfrakción belül a legnépszerűtlenebb ember péntek reggelre. De ő legalább megpróbál valamit tenni azért, hogy az ország 2020 után is életben és versenyképes maradjon.

Ő már tudja, hogy merre visz a helyes út.

Hogy ezt időnként kicsit krakéler stílusban, túlzott magabiztossággal teszi?

Lehet.

Másképp lehet?

Az eddigi hímes-hámos, mindig elbukó törekvések azt mondatják: nem.

Az új kormányzati modell karcsú és szexi. Nagy kérdés: kinek lesz gusztusa rá. 

fotók: nol.hu, MTI

1
http://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/24891/pics/lead_800x600.jpg
bürokrácia,lázár jános
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Kitalátor 2016-02-10 11:47:01
Ajjaj! Ha valakit a Népszabadság dicsér, az majdnem olyan, mintha Piszkos Fred, a kapitány tenné. Kivéve azt az esetet, ha a szétfröccsent baloldal (V.ö. Karinthy: Mint aki halkan belelépett!) megtalálta Lézerjaniban azt a karizmatikus és közismert politikust, aki mögé mindenki be tud állni (még Gyurcsány is), aki esélyes kihívója lehet Orbánnak...
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?